Condiția ca Dan Barna să candideze din nou la alegerile prezidențiale

0
232

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte al Alianței USR-Plus, a revenit asupra discuției privind o posibilă nouă candidatură a sa la alegerile prezidențiale, după discuțiile din cu câteva săptămâni pe marginea acestui subiect. El a precizat luni seară, la Digi 24, că totul depinde de succesul guvernării din care face parte, dar mai ales de propria sa performanță în Executivul condus de Florin Cîțu.

Luna trecută, copreședintele USR PLUS declara într-o emisiune, tot la Digi 24 că nu exclude o nouă candiatură la președinție, acest fiind „un scenariu real”, pe care-l discută cu colegii.

Întrebat, aseară, dacă își menține acest plan, în condițiile în care vrea să candideze la șefia USR PLUS, vicepremierul a părut să fie ceva mai rezervat, amintind de condiția respectivă.

„Haideți să luăm lucrurile în logica lor firească. În momentul de faţă sunt vicepremier în Guvernul României şi obiectivul meu este ca această campanie de vaccinare să aibă succes şi acest guvern să treacă România de pandemie şi să o reaşeze pe o direcţie de creştere şi stabilitate economică de care avem cu toţii disperată nevoie. În funcţie de performanţa guvernării, o să vorbim şi de candidaturi viitoare, dacă va fi cazul. Pe termen scurt, anul acesta, avem în faţă Congresul USR PLUS în care, într-adevăr, îmi doresc să continui”, a spus Dan Barna.

El a explicat că șansele unei candidaturi credibile ar fi „destul de mici”, dacă guvernarea și propria sa performanță în guvern nu se vor dovedi de succes.

„În mod pragmatic, dacă acest guvern va avea succes, voi fi într-o poziţie în care opţiunea va fi pe masă. Dacă acest guvern şi guvernarea din care fac parte şi performanţa mea, până la urmă, nu vor fi unele de succes, eu zic că şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi destul de mici. (…) Nu vreau să vorbim de 2024 la momentul acesta, pentru că nu doar eu, noi, România, Guvernul, coaliţia mai avem în faţă doi ani în care e nevoie să se întâmple nişte lucruri importante pentru ţară, după care vorbim şi de candidatura la preşedinţia României”, a punctat vicepremierul. „Pe termen scurt, vorbim de continuare proiectului USR PLUS în care cred și în care m-am dedicat”, a adăugat vicepremierul.


Citește și:
Penelistul Mihai Chirica, atacat chiar din interiorul coaliției după ce bugetul Primăriei Iași a fost respins din nou: „A păstrat aceleaşi reflexe pesediste”


 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here