A fost deschis un call-center pentru rudele sau aparținătorii pacienților de pe secția ATI-COVID-19 de la Institutul „Marius Nasta”

0
76

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a implementat un call center, la inițiativa Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, prin care rudele și aparținătorii pacienților COVID-19 internați pe secția ATI a unității medicale pot afla zilnic informații despre starea lor de sănătate.

Cei care vor să afle informații despre rudele lor internate pe secția ATI-COVID-19 din cadrul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” pot apela apela numerele 031.9472 şi 031.433.5231. Însă informațiile vor fi oferite doar persoanelor care au fost numite în prealabil de către pacienții în cauză la momentul internării.

Programul call center-ului

  • Luni – Duminică – 08:00 – 13:00 şi 14:00 – 20:00

Acesta va fi deservit de mai mulți voluntari, care sunt studenți la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

STS informează că studenții care deservesc call center-ul vor beneficia și de suportul unui grup de psihologi pentru relaționarea cu aparținătorii, sprijinul acestora având scopul de a îmbunătăți înțelegerea nevoilor celor care apelează.

„Consider extrem de importantă comunicarea pe care trebuie să o avem atât cu pacienții, cât și cu aparținătorii acestora, mai ales atunci când starea de sănătate a celor internați în spital este extrem de gravă. Este absolut firesc să putem să oferim toate informațiile în privința stării de sănătate a pacientului către persoana desemnată să țină legătura cu spitalul. Din păcate, în anumite situații, dar și în contextul actual, pandemic, în care volumul de muncă este foarte mare și mulți dintre noi, cei care facem parte din personalul medical, am ajuns aproape de epuizare, am observat o imposibilitate de a răspunde de fiecare dată prompt aparținătorilor acestor pacienți”.

Dr. BEATRICE MAHLER, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

„Am vrut să fim mai aproape de aparținători”

„Astfel, am decis să înființăm această linie telefonică de tip call center, pentru a veni cât mai aproape de rudele celor internați la Institutul «Marius Nasta» în stare gravă, în ATI COVID-19, și să le oferim toate detaliile despre pacienți. Înțelegem cât de greu este să ai pe cineva în stare gravă în spital, înțelegem suferința și înțelegem că pandemia a îngrădit accesul aparținătorului la ruda suferindă. Astfel am vrut să fim mai aproape de aparținători, să îi ajutăm și să îi asigurăm că facem tot ce ne stă în putință pentru ca totul să fie bine. Luptăm cu toate forțele pentru fiecare minut din viața pacienților noștri și vă asigur că acestea nu sunt doar vorbe”, a mai transmis managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Pentru operaționalizarea acestui call center, STS a furnizat servicii de comunicații de date și tehnologia informației, astfel încât inițiativa Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” să poată fi pusă în practică, iar personalul voluntar să poată oferi informații rudelor și aparținătorilor. STS a furnizat soluția de tip call-center pentru preluarea apelurilor, asigurând funcționalitatea acestuia, în condiții optime, se arată într-un comunicat STS.

„Cu toate că perioada pandemiei de COVID-19 a însemnat o creștere semnificativă a numărului de servicii furnizate de instituția noastră, în toate domeniile tehnice, am răspuns afirmativ fiecărui demers de responsabilitate socială. Înțelegem cât de important este ca rudele să cunoască starea de sănătate a celor internați și înțelegem nevoia de relaționare a pacienților și a aparținătorilor cu personalul medical. Suportul tehnic furnizat de STS Institutului «Marius Nasta» face posibilă menținerea legăturii între aceștia, serviciile de comunicații reprezentând, de fapt, servicii de solidaritate în beneficiul populației”, a transmis directorul STS, general-locotenent ing. Ionel-Sorin Bălan.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here