”Dacă se menține rata de incidență, marți se întrunește Comitetul pentru Situații de Urgență. Nu vor fi alte măsuri”

0
120

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că elevii se vor putea întoarce în bănci începând de miercuri, 19 mai. Sorin Cîmpeanu vrea că elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare existentă în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori. Prefectul Capitalei, Alins Stoica, a spus pentru Gândul.RO că ședința Comitetului pentru Situații de Urgență București ar putea fi convocată mâine, în funcție de rata de incidență

Prin urmare, ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevedea că localitățile unde școală începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, va fi modificat.

Prefectul Capitalei a declarat pentru Gândul.Ro  că este posibil să aibă loc „mâine ședința CMBSU, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare”.

„Nu avem astăzi ședință. Este posibil să avem mâine, având în vedere că rata e posibil să scadă și mâine. Deci dacă vom avea rata descrescătoare o să apară și ordinul modificat comun al ministerelor Educației și Sănătății. Atunci probabil vom avea un Comitet pentru Situații de Urgență ca să constatăm trecerea în scenariul verde”, a declarat Alin Stoica pentru Gândul.RO.

 „Dacă și mâine se menține rata și întrunim comitetul, atunci din ziua următoare este posibil ca școlile să se deschidă”

Întrebat dacă vor fi decise și alte măsuri, prefectul Capitalei a declarat că  „nu vor fi luate alte măsuri”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus, luni,  că decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie sanitară în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, a anunţat ministrul Educaţiei.

Citește mai mult: Ministrul Educației, despre renunțarea obligativității purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1

Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 0,94, faţă de 1,05, cât a fost ieri, potrivit DSP. Capitala va intra în scenariul verde, ceea ce înseamnă că o parte dintre măsurile restrictive vor fi relaxate.

Incidenţa a scăzut sub pragul de 1,5 pentru prima dată de când indicatorul a fost măsurat pe data de 11 mai 2021. Cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost de 7,08, pe 31 martie 2021.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here