Imagini impresionante de la exercițiul militar NATO Steadfast Defender 21

0
194

Exercițiul NATO Steadfast Defender 21, cea mai amplă operațiune de descurajare și apărare organizat de Alianță în ultimii ani, reunește peste 9.000 de militari din 20 de state, inclusiv din România.

“Exercițiul Steadfast Defender 2021 va testa pregătirea și mobilitatea militară a NATO – cu forțe care se desfășoară pe uscat și pe mare, din America de Nord până în regiunea Mării Negre și în largul coastei Portugaliei. Cu peste 9.000 de soldați, exercițiul demonstrează că NATO are capacitățile și hotărârea de a proteja toți aliații împotriva oricărei amenințări”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit unui comunicat al Alianței.

Steadfast Defender 21 se încheie la finalul lunii iunie

Exercițiul Steadfast Defender 21 are loc de la jumătatea lui mai și până la finalul lunii viitoare. Acest nou exercițiu își propune să demonstreze capacitatea NATO de a răspunde la o amenințare pe scară largă.

Steadfast Defender face parte din Defender Europe 21, cel mai mare exercițiu militar american din Europa, început zilele trecute în Albania.

La exercițiu participă militari din 18 state membre NATO Albania, Bulgaria, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite și două țări partenere: Finlanda și Suedia.

Prima fază a Steadfast Defender 2021 se concentrează pe consolidarea rapidă a aliaților europeni ai NATO de către forțele nord-americane.

La finalul acestei luni, exercițiul anual Noble Jump al NATO va avea loc sub umbrela Steadfast Defender 2021, în cadrul căruia vor fi desfășurate în România trupele Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat condusă de Turcia. Vor fi implicați aproximativ 4.000 de soldați din 12 țări. Alte exerciții asociate vor avea loc și în regiune.

Prin intermediul acestor exerciții, România își dorește să atingă capabilitatea operațională a Corpului Multinațional Sud-Est de la Sibiu. Acest subiect a fost, de altfel, discutat de oficiali din Armata României cu John Kolasheski, comandantul Corpului V al Forţelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, aflat zilele acestea în România.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here