Nepăsarea pătează sufletul !

0
98
 
 
   Indiferența – aflată la mare trecere – face ca fiecare să-l privească  pe celălalt ca și cum n-ar exista, deși se vrea să lase impresia că fiecare trăiește pentru toți și toți pentru fiecare. 
Nu m-amestec !- este pe buzele tuturor; stai în banca ta fiindcă facerea de bine nu e ceea ce se vede … 
   Uniți în cuget și-n simtire a rămas un ideal pașoptist care doar tinde spre infinit. 
 Stimați cititori ai acestei platforme media.  Vreau să vă relatez un efect dezastruos cauzat de -Indiferență devenită obișnuită și cultivată ca „o calitate” : prin fața porții mele trecea o femeie care arăta ca fiind trecută de 75 ani, mergând cu dificultate și ajutându-se de un băț găsit pe drum. Am văzut-o întâmplător, am ieșit în stradă și i-am oferit cadou un baston/cârjă(aveam mai multe din prudență !). S-a speriat pur și smplu de gestul meu și , inițial ,n-a vrut să-l primească.
 Refuzul are drept cauza Indiferență generalizată .  L-am întrebat : „de ce nu-l vreți, e ceea ce vă trebuie zilnic , vi-l dăruiesc!” L-am întărit asta spunându-i că și eu , trecut de 70 ani, port baston ca un sprijin aflat chiar la îndemână mea. S-a lăsat convinsă , a luat bastonul și a plecat sprijinindu-se în el și adresându-mi un bogdraproste repetat. Se vedea că bătrâna uitase ce-i ajutorul semenului ei , sufletul i se împietrise și se lăsă în voia Domnului. 
   Gesturile simple și spontane acordate celor aflați cu adevarat în nevoie ar readuce solidaritatea în sufletele nostre. 
E cineva cu suflet și cunoștințe de leader care să intuiască, să poată și să vrea să organizeze SOLIDARITATEA UMANA  în lumea în care trăim ?
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
„Suntem ceea ce-am fost și vom fi ceea ce suntem .”
 
Titlul poate fi interpretat și ca un mod de a igonora PREZENTUL. Nici vorbă… Prezentul ” este patria vieții” după cum a spus geniul național Mihai Eminescu. 
Atunci, o sa spuneți, de ce ne duci în Trecut și apoi direct în Viitor ? 
  Fiindcă suntem sustinuti de Trecut , în timp ce Viitorul vrea să ne întâlnească , chiar în Prezent. 
Să vă exemplific… De când ne naștem suntem pregătiți și ne pregătim pentru vremea când vom ajunge la maturitate și va trebui să luăm viața pe cont propriu. Cu cât suntem mai hotărâți și inspirați la cursurile non-stop de la ” Școala vietii” , cu atât vom încheia ” ucenicia de om” cu rezultate bune, o adevărată platformă pentru zborurile viitoare. Această perioadă devine trecut și pregătește întâlnirea cu ” Viitorul” .
  Trecutul n-ar avea nici un rol constructiv dacă s-ar rezuma la a viețui de azi pe mâine; în acest ” Trecut” sunt germenii Viitorului .
 Viitorul  trebuie pregătit să interfereze cu trecutul , să-i ia „capitalul” și ” să refinanțare ” un Nou Viitor , fiindcă cel pentru care am lucrat a devenit de mult Trecut.
    Iată că , într-o viziune personala, care poate fi acceptată și de voi, am descris „călătoria terestră” a omului . Noi vedem doar Prezentul și de aceea , fie rămânem în ” AȘTEPTARE” , fie trăim clipa, fără să avem prudență și proiecția lui ” Mâine” . 
  Vă propun o deviză : Vreau să zic și Mâine … Azi !
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 30 Mai 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here