Lucian Bode să conducă MAI sau să plece acasă. Nu te joci

0
193

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că ministrul de Interne, Lucian Bode, ar trebui să înceapă să conducă Ministerul ”sau să plece acasă”, în condițiile în care asasinatul cu bombă de la Arad, în care a murit omul de afaceri Ioan Crişan, nu este singura tragedie petrecută în mandatul liberalului.

Marcel Ciolacu a comentat marţi, la România TV, modul în care s-a implicat ministrul Lucian Bode în ancheta de la Arad.

„S-a creat un precedent. În România, nu s-au mai întâmplat astfel de lucruri. Eu, cel puţin, nu îmi aduc aminte de astfel de lucruri. Este clar că acolo vorbim de crimă organizată, nu de o simplă anchetă (…). Domnul ministru de la Interne – s-au mai întâmplat nişte evenimente în perioada de când este la Interne – ar fi cazul să înceapă să conducă acel minister şi să îşi facă datoria. Dacă poate. Dacă nu poate, să plece acasă. Nu te joci! (…) Pe timp de pace, Ministerul de Interne e cel mai important”, a spus Marcel Ciolacu.

„Noi vă plătim să guvernaţi ţara, să vă faceţi datoria de demnitari”

Președintele PSD susține că Lucian Bode ar trebui să-și facă mai mult datoria la Ministerul Afacerilor Interne, nu să facă reclamă la vaccinarea anti-COVID.

„L-am văzut la televizor (pe Lucian Bode – n.r.), făcea reclamă la vaccinare. Noi vă plătim să guvernaţi ţara, să vă faceţi datoria de demnitari. E jenant, parcă sunt nişte staruri rock”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că marea problemă este precedentul şi toate forţele ar trebui implicate în anchetă, pentru că nu se aruncă în aer un om pentru sume derizorii.

„Dacă nu se acţionează imediat, vor mai fi astfel de cazuri. Ştim cu toţii ce se întâmplă la Arad. Dacă nu acţionezi în timp rapid şi nu descurajezi astfel de lucruri… nu neapărat cine a pus bomba, poate a fost cineva plătit, bombă din Serbia… nu ştiu, nu e treaba mea să ştiu. Acolo e clar un grup organizat. Acolo trebuie să intri cu toate forţele, să vezi ce se întâmplă: e contrabandă, evaziune, se vând droguri, se tranzitează carne vie, nu arunci un om în aer pentru trei lei. Acolo sunt sume importante. Ne plângem doar că nu găsim a doua cheie de la maşină. Aia e problema? Trebuiau descinderi în Arad făcute la sute de persoane”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Criminologul Dan Antonescu, despre cercetarea asasinatului cu bombă de la Arad: ”Se verifică mai întâi suspecții cu mod de operare asemănător”

Dan Antonescu, expert crimonolog, a vorbit despre modul în care vor proceda autoritățile în cazul asasinării cu bombă a omului de afaceri Ioan Crișan din Arad și despre ipotezele analizate în cazul exploziei.

„Vorbim despre o zonă în apropierea graniței. Cooperarea polițienească este extrem de fructuoasă între polițiile din statele europene. În astfel de situații, în primul rând se verifică în statisticile Poliției Române, dacă există persoane care sunt suspectate sau au fost identificate în trecut cu un mod de operare asemănător, se solicită astfel de date polițiilor din comunitatea europeană și ulterior, prin Interpol, se va solicita și mai departe”, a spus Dan Antonescu, potrivit Antena 3.

Dan Antonescu s-a referit și la ipotezele legate modul în care a fost organizat asasinatul.

„Fie el a fost lipit pe burta mașinii, și este foarte ușor de cuplat un astfel de dispozitiv, chiar sub locul șoferului. E adevărat că au fost voci care au spus că în cazul acesta poate nu s-ar fi deschis ușile, n-ar fi zburat plafonul. E părerea lor. O expertiză sau un experiment pirotehnic ar putea confirma sau infirma varianta aceasta. Ar fi putut fi amplasat în interiorul mașinii, pentru că hoții de mașini, chiar și de mașini moderne cu sisteme sofisticate de siguranță, reușesc să pătrundă înăuntru, să fure mașinile respective”, a explicat specialistul crimonolog.

Dan Antonescu susține că, în situația în care asasinatul a fost orchestrat de mai multe persoane, pedeapsa legală pentru cel care a comandat explozia este egală cu a celui care a executat-o.

„Dacă avem de-a face cu un executant și cu un om care a comandat fapta, pedeapsa în momentul în care vor fi prinși va fi aceeași. Așa prevede Codul penal, ca formă de participațiune instigarea, instigatorul primește aceeași pedeapsă cu executantul”, a preciat Dan Antonescu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here