Eficienta panourilor solare pentru sanatatea oamenilor

0
441

Energia solara ofera avantaje considerabile fata de sistemele conventionale de energie, anuland defectele in acele sisteme considerate de mult timp neschimbabile. Energia solara pentru productia de energie la domiciliu are si defectele sale, care sunt subliniate intr-un alt articol, dar sunt impiedicate de avantajele enumerate mai jos.

Energia solara este o alegere excelenta

Urmatoarele sunt avantajele energiei solare:

Materiile prime sunt regenerabile si nelimitate. Cantitatea de energie solara disponibila este uluitoare – de aproximativ 10.000 de ori mai mare decat cea necesara in prezent de oameni – si este inlocuita in mod constant. Doar 0,02% din lumina soarelui, daca ar fi captata corect, ar fi suficienta pentru a inlocui orice alta sursa de combustibil utilizata in prezent.

Energia solara este cu emisii reduse

Panourile solare fotovoltaice nu produc poluare, desi impun costuri de mediu prin fabricare si constructie. Aceste taxe de mediu sunt neglijabile, totusi, in comparatie cu daunele provocate de sursele conventionale de energie: arderea combustibililor fosili elibereaza aproximativ 21,3 miliarde de tone metrice de dioxid de carbon in atmosfera anual.

Energia solara este potrivita pentru zonele indepartate care nu sunt conectate la retelele energetice. California, Colorado, Maine, Oregon, Vermont si Washington au fost mult timp refugii pentru astfel de rebeli energetici, desi oamenii traiesc din retea in fiecare stat. In timp ce multi dintre acesti oameni evita reteaua pe principii, din cauza preocuparilor politice si de mediu, putini dintre cei 1,8 miliarde din lume din afara grilelor au de ales in aceasta privinta.

Energia solara poate imbunatati drastic calitatea vietii pentru milioane de oameni care traiesc pe intuneric, in special in locuri precum Africa subsahariana, unde pana la 90% din populatia rurala nu are acces la electricitate. Oamenii din aceste zone trebuie sa se bazeze pe iluminatul pe baza de combustibil, care provoaca costuri sociale si de mediu semnificative, de la sanatatea periclitata la Casele rurale, fara retea, sunt aplicatii excelente pentru energia solara, contaminarea aerului interior, la o productivitate globala limitata.

Pe termen lung, energia solara este economica. Panourile solare si instalarea implica cheltuieli initiale mari, dar acest cost este compensat in curand de economii la facturile de energie. In cele din urma, pot produce chiar profit din utilizarea lor.

Energia solara poate insemna credite fiscale guvernamentale

Subventiile federale americane credita pana la 30% din costurile sistemului si fiecare stat ofera propriile sale stimulente. California, binecuvantata cu soare abundent si afectata de tarife electrice ridicate si de o retea supraimpozitata, a fost primul stat care a oferit stimulente generoase cu energie regenerabila pentru case si afaceri.

Energia solara este fiabila

Multi proprietari favorizeaza energia solara, deoarece este practic imuna la deficientele potentiale ale companiilor de utilitati, in special sub forma de framantari politice sau economice, terorism, calamitati naturale sau pierderi cauzate de utilizarea excesiva.

Energia solara conserva cheltuielile cu energia straina. In multe tari, un procent mare din castiguri este utilizat pentru a plati petrolul importat pentru producerea de energie electrica. Pe scurt, energia solara ofera avantaje combustibililor fosili conventionali si altor sisteme de energie regenerabila.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here