O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România Peste 208.800 doze de vaccin AstraZeneca soseşte mâine în țară

0
168

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, care constă în peste 208.800 doze, soseşte mâine în țară. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

208.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 22 iunie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale.

Până în prezent, România a primit 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 835.780 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Zeci de mii de doze AstraZeneca din România expiră în curând. Valeriu Gheorghiță explică ce se poate întâmpla cu ele: „Este etic și firesc să beneficieze de ele cei care își doresc să se vaccineze”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat duminică seară, la Digi 24, că aproximativ 35.000 de doze de vaccin de la compania AstraZeneca, sosite până acum în România, au termen de expirare la 30 iunie.

De la debutul campaniei de vaccinare, România a primit în jur de 16 milioane de doze de vaccin și a utilizat aproape 60 % dintre acestea, a precizat medicul.

La sfârșitul săptămânii trecute, țara noastră avea în stocuri aproximativ 6 milioane de doze din toate cele patru tipuri de vaccin folosite în România.

„Noi încercăm să distribuim – ele sunt de fapt doze care se regăsesc la nivelul direcțiilor de sănătate publică, în centrele regionale de depozitare și în centrele de vaccinare. Sunt doze care au fost distribuite cu mult timp în urmă, însă ca urmare a scăderii importante a numărului de persoane care se vaccinează cu acest vaccin, evident că aceste doze au un risc de a ieși din termenul de valabilitate în perioada următoare. Tocmai de aceea, pentru noi este important la acest moment să creștem capacitatea de stocare, dar, pe de altă parte, să evităm să iasă din valabilitate aceste doze”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here