„Ne aşteaptă o iarnă grea”

0
226

Guvernul Regatului Unit este îngrijorat de faptul că sezonul gripal din acest an poate duce la o iarnă dificilă pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS).

Din cauza restricțiilor pentru combaterea coronavirusului, „aproape nimeni nu a avut gripă în ultimele 18 luni”, și, prin urmare, „îngrijorarea este că imunitatea noastră va fi mai mică”, a declarat marţi secretarul pentru sănătate Matt Hancock, la BBC Radio 4.

Matt Hancock spune că experţii sunt îngrijoraţi că imunitatea generală va fi prea mică.

Potrivit unor date din martie în Marea Britanie au fost efectuate până la acea dată peste 700.000 de teste pentru depistarea virusului gripal şi nu a fost detectat niciun caz.

„În prezent, analizăm dacă se poate face rapelul la vaccinul COVID şi vaccinul gripal în acelaşi timp. Acest lucru ar ajuta ajuta la gestionarea acestei ierni, dar ne aşteptăm ca această iarnă să fie dificilă”, a declarat secretarul pentru sănătate Matt Hancock.

Luni, premierul britanic Boris Johnson a declarat că a fost informat de specialişti că s-ar putea „să urmeze o iarnă grea”.

Premierul Boris Johnson le-a spus reporterilor luni: „Cred că oamenii de știință spun că lucruri precum gripa se vor întoarce în această iarnă, s-ar putea să avem o iarnă grea din tot felul de motive și, evident, există presiuni mari asupra NHS . ”

Hancock a răspuns, de asemenea, la lansarea capturilor de ecran WhatsApp de către fostul consilier Johnson Dominic Cummings săptămâna trecută, care l-a arătat pe Johnson ca fiind „fără speranță” , referindu-se la apogeul pandemiei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here