Aceasta ar trebui să fie etapa finală

0
114

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi la Digi24, referitor la găsirea unor soluţii, astfel încât urşii să nu mai reprezinte un pericol pentru om în zone locuite, că împuşcarea ursilor agresivi ar putea fi făcută, doar dacă au fost încercate toate celelalte alternative.

Prim-ministrul a spus că sunt purtate mai multe discuţii pentru găsirea de modalităţi privind evitarea incidentelor provocate de urşi.

„Există zone în România unde am văzut că a crescut numărul incidenţelor. Am cerut un raport pe care l-am primit astăzi de la Ministerul Afacerilor Interne şi de la Ministerul Mediului, pe care nu am avut timp să-l citesc. Am citit un raport, acum o săptămână, de unde se primesc apelurile la 112 în ceea ce priveşte urşii, câte gospodării au fost distruse, câte atacuri, câte persoane rănite pe zone şi, bineînţeles, soluţii. Sunt mai multe discuţii pe care le avem”, a afirmat Cîţu, la Digi 24.

Întrebat dacă este de acord cu împuşcarea urşilor agresivi, aşa cum a propus ministrul Mediului, premierul a declarat că autorităţile trebuie să fie foarte atente la modul de comunicare şi la ceea ce vor să facă.

„Aici trebuie să fim foarte atenţi cum comunicăm acest lucru şi ce vrem să facem. Pe de o parte, avem aceste comunităţi care au această problemă, trebuie să găsim o soluţie astfel încât să limităm această interacţiune dintre om şi urs, (…) dar cred că trebuie să fie pe etape. (…) Aceasta ar trebui să fie etapa finală, dacă nu există nici o altă alternativă, după ce am explorat toate celelalte alternative”, a subliniat Prim-ministrul, Florin Cîțu, marți seara.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here