Richard Donner, regizorul filmului „Superman”, a murit la 91 de ani

0
447

Moartea celebrului regizor Richard Donner (91 de ani) a fost confirmată de soția acestuia, Lauren Schuler Donner. Cineastul s-a aflat în spatele unor filme de succes precum „Superman”, „The Goonies” și „Armă Mortală”.

Richard Donner a murit la 91 de ani, anunță rollingstone.com.

„Superman”, filmul care l-a propulsat pe Richard Donner

Regizorul a debutat în 1961, cu filmul „X-15”, în care au jucat Charles Bronson și Mary Tyler Moore, urmat de celebrul horror „The Omen”, în 1976, cu Gregory Peck.

În 1978, Richard Donner a dat lovitura cu „Superman”, avându-l pe Christopher Reeve în rolul principal.

Ulterior, Donner a regizat alte filme de succes precum „Armă Mortală”, „The Goonies” și „Ladyhawke”.

Donner a fost și producătorul unor filme precum „X-Men”, „Free Willy” și „Any Given Sunday”, toate cu „priză” la box office.

Inspirație pentru alți regizori

Patty Jenkins, regizoarea filmului „Femeia Fantastică”, a declarat că Donner a fost o adevărată inspirație pentru ea, când a decis să regizeze filme cu super-eroi.

„Am fost impresionată profund de „Superman”, în copilărie. Are un loc special în sufletul meu. Am fost fascinată… era un film pentru adulți, cu actori care iau totul în serios, dar se și distrează. A fost combinația ideală de comedie, acțiune, dragoste. Acest echilibru m-a inspirat. Am vrut să regizez ceva la care oamenii pot merge, care să aibă și acea notă matură, simultan cu acțiunea”.

Richard Donner dorea să regizeze ultimul film din seria „Armă Mortală”

Anul trecut, Donner a semnat contractul pentru a regiza ultima parte din „Armă Mortală” (5), cu Mel Gibson și Danny Glover.

Sean Astin, starul din „The Goonies”, a evocat personalitatea lui Richard Donner: „Avea cea mai puternică voce. Dorea să fim atenți, dar râdea așa cum n-am mai văzut. Dick era foarte amuzant. Am perceput, la vârsta aceea de 12 ani, că îi pasă de noi. Mi-a plăcut că i-a păsat mereu de noi”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here