Fetele din echipa de handbal pe plajă a Norvegiei, amendate pentru că nu au jucat în bikini

0
55

Fetele din echipa de handbal pe plajă a Norvegiei au fost amendate cu suma 1.500 de euro, pentru că fetele au refuzat să poarte bikini la o competiție europeană.

Jucătoarele au purtat pantaloni scurți în meciul împotriva Spaniei, la Campionatul European de handbal pe plajă de la Varna, Bulgaria, care a avut loc duminică, iar ținuta a încălcat reglementările Federației Internaționale de Handbal (IHF), care spune că jucătoarele trebuie să poarte „pantaloni scurți decupați, tip bikini”.

Astfel, luni, Comitetul Disciplinar al Federației Europene de Handbal (EHF) a amendat echipa norvegiană cu 150 de euro pe jucătoare, pentru încălcarea regulamentului internațional, potrivit Digi 24, care citează Euronews.

Federația Norvegiană de Handbal (NHF) declarase că este pregătită să plătească amenda.

„Desigur, vom plăti orice amendă, Suntem cu toții în aceeași barcă”, a declarat președintele NHF, Kare Geir Lio.

Însă mediile sportive norvegiene și-au exprimat indignarea față de pedeapsă. Jucătoarele au declarat înainte de competiție că bikini sunt „degradanți” sau „incomozi”.

„În 2021, asta nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat Eirik Sørdahl, președintele Federației Norvegiene de Volei.

La rândul său, ministrul norvegian al Culturii, Abid Raja, a caracterizat amenda ca fiind „complet ridicolă”.

Înaintea Campionatului European, Norvegia se adresase EHF, pentru a cere permisiunea de a juca în pantaloni scurți, dar i s-a transmis că asta înseamnă o încălcare a regulilor, care este pedepsită cu amendă.

De altfel, Norvegia a înaintat o propunere de modificare a actualelor reglementări privind echipamentul, dar aceasta va fi discutată în lunile următoare.

Norvegia a pierdut meciul pentru medalia de bronz împotriva Spaniei, cu scorul 0-2.

CITEȘTE ȘI:


Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here