Nicholas Kristof, un jurnalist din SUA, cu origini românești, ar putea candida pentru un post de Guvernator

0
53

Nicholas Kristof, un jurnalist american, cu origini românești, are în vedere să candideze la alegerile din 2022 pentru postul Guvernator al statului Oregon. Decizia a fost influențată de prietenii săi. „Strămoşii tatălui meu au trăit undeva lângă Siret, e posibil să fi locuit în zona Iaşiului”, spunea jurnalistul.

Nicholas Kristof, este jurnalist din anul 1984, scriind pentru ”The New York Times“ și a câștigat două premii Pulitzer.

Decizia de a-și prezenta candidatura a fost influențată într-o măsură de prietenii jurnalistului care au insistat că Statul Oregon ar trebui să aibă un astfel de lider, care să vină din exteriorul actualului sistem politic.

„Am prieteni care încearcă să mă convingă că aici în Oregon este nevoie de un nou lider care să vină din afara sistemului politic fisurat. Şi chiar sunt sincer interesat de ce spun prietenii mei din Oregon privind o potenţială candidatură a mea. Ce ştiu sigur este faptul că avem nevoie de cineva cu spirit de lider şi viziune”, declară Nicholas, conform Willamette Week.

Rădăcinile lui Nicholas Kristof

„Tatăl meu era din nordul Bucovinei, dintr-un sat numit Carapciu, sat aflat acum pe teritoriul Ucrainei şi care este la o oră de mers cu maşina de Cernăuţi şi Suceava. Familia sa era armeano-poloneză, iar în satul din România în care locuiau erau mulţi vorbitori de ucraineană. Tata îi vorbea fratelui său în poloneză, iar surorii sale, în română. Înainte să se mute în nordul Bucovinei, la finalul secolului al XVIII-lea, strămoşii tatălui meu au trăit undeva lângă Siret – e posibil să fi locuit în zona Iaşiului”, a povestit jurnalistul, conform adevărul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here