Cum să porţi cu stil un ceas bărbătesc?

0
129

Ceasul a devenit un accesoriu esenţial ce demonstrează stil şi eleganță, însă pentru a conferi unei ţinute stil este importantă asortarea ceasului cu celelalte accesorii. În ce mod?

Așa cum centura trebuie să se potrivească cu pantofii  și asortarea ceasurilor este necesară.

Evident, regulile se aplică mai ales evenimentelor oficiale. Fiecare persoană este liberă să poarte ceasul cu orice haine (și pantofi) doreşte, dar pentru cunoscătorii unei bune etichete și stil, alegerea ceasului potrivit pentru ținută separă bărbații de băieți.

Asortează ceasul cu stilul vestimentar 

Asocierea ceasului cu hainele nu ar trebui să fie complicată, trebuie să fie în ton. Se pot combina elemente metalice într-o singură culoare – argint cu argint, aur cu aur. Detaliile metalice – catarame și pantofi, inele, butoni – trebuie să se potrivească cu culoarea ceasului.

Cureaua ceasului este, de asemenea importantă. La fel cum centura se asortează cu pantofii, o curea de piele ar trebui să fie ca celelalte articole de  piele din îmbrăcăminte. O curea de piele maro trebuie purtată cu pantofi și o centură de piele maro, iar una neagră este purtată cu o centură neagră și, respectiv, pantofi.

Același lucru este valabil și pentru stilul pantofilor. Un ceas elegant merge cu o încălțăminte formală, iar un model sport va fi purtat cu adidași.

Cadranul în nuanțe deschise este de obicei utilizat în timpul zilei, în timp ce cel gri, kaki, negru sau maro este potrivit pentru îmbrăcămintea de seară.

Pe ce mâna se poartă ceasul? 

Ceasul ar trebui purtat pe mâna non-dominantă. Persoanele dreptace vor pune ceasul pe mâna stângă și invers. Logica este că în acest fel accesoriul se va mișca mai puțin, ceea ce îi poate prelungi durata de viață. De asemenea, se va putea vedea ce oră este în timp ce se foloseşte mâna dominantă pentru alte activități – cum ar fi parcurgerea acestui articol.

De obicei, ceasul se fixează suficient de lejer pentru a folosi uşor mâna. Cadranul ar trebui să fie situat lângă osul din exteriorul încheieturii mâinii. Ceasul nu trebuie să iasă din manșeta cămășii când mâna este întinsă în mod normal, ci doar când este îndoită.

Stiluri de ceas 

Ceasul sport-casual

Multe ceasuri sport sunt suficient de elegante pentru a servi drept accesoriu „elegant-casual” la modă și sunt perfect adaptabile pentru o varietate de haine – de la îmbrăcăminte office la îmbrăcăminte pentru o cină afară, cumpărături sau călătorii. Modelul de ceas Orient va completa elegant aspectul și va transforma ținuta de la remarcabilă la sofisticată.

Ceasul de lux

Astăzi, mai popular ca niciodată, este o adevărată bijuterie. De obicei are o dimensiune îngustă și o curea de piele de dimensiuni adecvate. Cadranul este de regulă simplu și curat (fără cronografe spectaculoase sau calendare lunare).

Când se poartă un astfel de model? 

Avantajul său este acela de a fi  universal, deoarece arată minunat atât cu un costum, cât și cu blugi.

Se poate purta cu haine elegante, formale și ori de câte ori persoana doreşte să arate impecabil și / sau să facă impresie. 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here