Incendiu într-o sală de operație de la Spitalul Județean Constanța

0
108

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, într-o sală de operație.

Patru medici au reușit să se autoevacueze în urma incendiului, informează site-ul agenției Agerpres.

„A fost un incendiu la un bloc operator pe aproximativ 40 de metri pătraţi, lichidat de serviciul privat pentru situaţii de urgenţă. Cauza probabilă ar fi scurtcircuit la dezumidificatorul din sala de operaţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anamaria Stoica.

Aceasta a adăugat că în incinta blocului operator se aflau patru persoane, medici, care au reușit să părăsească singuri sala.

„Am alocat la intervenţie o autospecială de transport victime multiple, două autoscări, patru maşini de stingere şi două SMURD-uri B, cu un total de 35 de pompieri. Dar incendiul era deja lichidat la ajungerea echipajului”, a spus reprezentantul ISU.

Potrivit primelor informații, incendiul s-a produs la secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Județean Constanța.

Incendiul a fost lichidat rapid

În momentul izbucnirii incendiului, în sala de operație se aflau patru medici, după ce cu puțin timp în urmă acolo avusese loc o intervenție chirurgicală.

Din fericire, pacientul apucase să fie transferat într-o altă secție a spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Constanța are propriul serviciu de pompieri, iar angajații acestuia a intervenit rapid și a stins incendiul.

Cu toate acestea, la fața locului au fost chemați și 35 de pompieri ai ISU Dobrogea, dar nu intervenția acestora nu a mai fost necesară, dat fiind faptul că incendiul fusese deja lichidat.

În ultimii ani, ca urmare a infrastructurii învechite, România s-a confruntat cu mai multe incendii în unitățile sanitare, unele dintre ele soldate, din păcate, și cu victime.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here