Șeful BioNTech, despre adaptarea vaccinului Pfizer la noile variante de Covid

0
119

CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, a susținut luni, într-o conferință de presă la Berlin, în Germania, că „încă” nu e cazul ca vaccinul Pfizer să fie adaptat la noile variante de Covid aflate în circulaţie. El a sugerat, mai degrabă, o „a treia doză”.

„Este posibil ca în următoarele şase până la 12 luni să apară o variantă şi să fie necesară adaptarea vaccinului, însă nu este cazul încă. Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi eronată, dacă în trei sau şase luni domină altă variantă”, a dat asigurări cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, citat de Adevărul.

El crede că o asemenea decizie este necesar să fie luată doar dacă „vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim. Și, pentru moment, noi ştim că un rapel cu formula de bază este întru totul suficient”, a subliniat Sahin.

Astfel, ”cea mai bună abordare în gestionarea acestei situaţii este să continuăm cu o doză de rapel”, în vederea unei consolidări a imunităţii asigurate de către vaccin, a precizat el.

De altfel, la începutul lui iulie, Pfizer şi BioNTech au raportat „rezultate încurajatoare” ale unor teste cu privire la vacinarea cu o a treia doză şi preconizează să ceară autorizarea unei vaccinări cu a treia doze a vaccinului lor anticovid în Statele Unite şi în Europa.

BioNTech a livrat peste un miliard de doze de vaccin anticovid, de la începutul anului, şi intenţionează să atingă 2,2 miliarde de doze până la sfârşitul lui 2021.

CITEȘTE ȘI:


Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here