Dacă aş fi avut informările despre cele două speţe, cu siguranţă nu

0
253

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că  dacă ar fi cunoscut probleme avute de premier în SUA nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică.

Întrebat dacă l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu în situaţia în care ar fi cunoscut trecutul acestuia, Orban a răspuns: „Dacă aş fi avut informările despre cele două speţe, cu siguranţă nu”.

„M-am informat şi eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte uşor de găsit pentru oricine dorea să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din Statele Unite, iar eu am încredere în justiţia din Statele unite. Repet, Acel claim a fost respins de instanţa americană”, a declarat Florin Cîţu.

Aceasta este prima reacţie a premierului după apariţia informaţiei referitoare la faptul că în 2008 a fost chemat în instanţă în Iowa pentru o datorie neplătită de peste 6.000 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Cazul a fost respins temporar după ce firma de recuperare a creanţelor nu a reuşit să îl găsească pe Cîţu. Procesul civil nu a mai fost redeschis.

Premierul Florin Cîţu a recunoscut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, simțindu-se deranjat că informaţia a apărut acum când are loc competiţia internă a PNL.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here