„Nu voi accepta niciodată să lăsăm partidul pradă oricărei forme de USL 2”

0
789

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a reiterat, sâmbătă, în timpul turneului pentru alegerile interne, că nu va accepta niciodată ca formațiunea politică să intre într-o nouă alianță cu Partidul Social Democrat (PSD), făcând referire la vechea Uniune Social – Liberală (USL).

Liderul liberal a respins categoric ideea unei alianțe cu PSD, așa cum a făcut-o și zilele trecute, dar cu atât mai mult în contextul în care reprezentanții USR PLUS au invocat amintirea USL în momentul în care liderii PNL și PSD au lipsit de la a doua ședință a birourilor permanente ale celor două camere în care urma să se discute calendarul moțiunii de cenzură, depusă vineri seara de USR PLUS și AUR.

„Sunt adversarul tuturor formațiunilor politice care s-au născut din Partidul Comunist”

„Nu voi accepta niciodată să las PNL și România pradă PSD. Sunt adversarul Partidului Comunist și al tuturor formațiunilor politice care s-au născut din Partidul Comunist. Ele au ținut România pe loc, au pervertit populația și au generat politicile care au alungat milioane de români afară din țară. Nu voi accepta niciodată să lăsăm partidul pradă oricărei forme de USL 2 sau altor forme de înțelegere pe sub masă”, a transmis Ludovic Orban, într-un mesaj pe contul de Facebook, după întâlnirea cu liberalii hunedoreni.

Ludovic Orban candidează pentru un nou mandat la conducerea PNL, funcție la care aspiră și premierul Florin Cîțu. Alegerile interne au loc în 25 septembrie. „Am transmis astăzi la Deva colegilor din organizația PNL Hunedoara că eu fac politică de 31 de ani și am învăţat să construiesc, nu să distrug, am învăţat să adun oameni în jurul PNL, nu să-i alung din PNL, am învăţat să îmi respect partenerii, pentru că în nicio colaborare lucrurile nu funcţionează dacă fiecare dintre parteneri nu este mulţumit”, a spus liderul liberal.

Ludovic Orban a promis că e un om care va garanta menținerea PNL la guvernare într-o coaliție decentă. „Eu garantez că rămân același om, un om al echilibrului, rațional, care întotdeauna va căuta cele mai bune soluții pentru PNL și care va garanta menținerea PNL la guvernare într-o coaliție decentă, nu cu blaturi cu adevărații noștri inamici. „Oamenilor le-am promis patru ani de pace și de construcție, patru ani de dezvoltare, de democrație, utilizarea celor 80 de miliarde de euro care să crească calitatea vieții, care să îmbunătățească standardul de viață și să crească veniturile oamenilor. Asta așteaptă românii de la noi! Putem reclădi încrederea oamenilor în noi, putem reclădi o șansă de a guverna bine România, putem, printr-o decizie corectă, să relansăm PNL și mai ales să relansăm guvernarea”, a transmis Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari – USR PLUS și AUR, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Anterior, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL s-a decis susținere a premierului PNL, Florin Cîțu și liderul liberal a declarat că nu va permite niciunui membru de partid să susţină o moţiune de cenzură împotriva unui guvern condus de PNL. „Resping categoric orice fel de speculație legată de vreo posibilă înțelegee cu PSD și voi fi foarte clar în această privință: PNL nu poate să facă niciun compromis cu PSD”, a subliniat și vineri liderul liberal.

Și președintele Klaus Iohannis a reacționat, sâmbătă, considerând că „noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră”. Și PSD a prezenta, joi, textul propriei moțiuni de cenzură, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here