„Klaus Iohannis nu și-a exercitat rolul de mediator. A decis să nu o facă. Poate să arate României că putem depăși criza”

0
78

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a îndeplinit rolul de mediator, deşi putea să facă acest lucru. 

„Klaus Iohannis nu și-a exercitat până azi rolul de mediator. Au trecut multe zile în care nu a făcut-o. A decis să nu o facă. Poate arăta, în întâlnirea de mâine, că poate fi președintele pe care ni-l dorim toți și că putem depăși criza în termen de 2-3 zile”.

Dan Barna a fost întrebat dacă președintele Klaus Iohannis se află în spatele deciziei de remaniere a ministrului Justiției, Stelian Ion.

„Vreau să cred că oamenii care conduc această țară au responsabilitatea gesturilor și vorbelor lor. Premierul Florin Citu a decis că a decis remanierea colegului Stelian Ion, în ciuda acordului de Coaliția. Și-a asumat distrugerea Cabinetului sau. Avem încredere că Coaliția de guvernare poate merge mai departe cu un premier competent.

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că va merge marți la Cotroceni, pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis.

„Încă de miercuri, în momentul în care s-a declanșat criza, am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns. Astăzi a venit o invitație de la cabinetul președintelui pentru mâine după-amiază. Voi participa la aceste discuții. Mesajul este unul clar și neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem continua reformele. Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR este singura care poate guverna România. Cu un nou premier, lucrurile se pot închide în câteva zile”, a declarat Dan Barna, după ce a anunțat demisia tuturor miniștrilor USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS își depun mandatele, luni, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here