Care sunt scenariile decise de CMBSU în care școlile funcționează în anul școlar 2021-2022. 8 unităţi de învăţământ vor avea cursuri exclusiv online

0
207

Luni, 13 septembrie, începe noul an şcolar. De luni, aproape 3 milioane de elevi se vor întoarce în bănci. Sunt, însă, și  7.000 de elevi din totalul celor aproape 3 milioane de elevi,  care vor fi nevoiţi să înveţe online, săptămâna viitoare. Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că în 8 unităţi de învăţământ din Bucureşti, cursurile se vor desfăşura online.

Potrivit deciziei, cele 8 unităţi de învăţământ nu au respectat criteriile de infrastructură şi resurse pentru a-şi putea desfăşura activitate în sistem normal. Cele 8 şcoli care vor începe noul an şcolar în sistem online sunt: Grădiniţă nr. 133 din Sectorul 2, Şcoala Gimnazială nr. 24 din Sectorul 2, Şcoala Gimnazială nr. 25 din Sectorul 2, Colegiului Economic HERMES din Sectorul 2, Şcoala Gimnazială nr. 124 din Sectorul 5, Şcoala Gimnazială nr. 280 din Sectorul 5, Liceul Teoretic „Ion Barbu” din Sectorul 5 şi Şcoala Sanitaeră Postliceală VITA din Sectorul 6.

Scenariile în care va funcţiona fiecare şcoală se vor actualiza săptămânl, în funcţie de evoluţia epidemiologică. Astfel, în fiecare zi de vineri elevii vor afla dacă săptămâna următoare vor  merge fizic la cursuri sau vor învăţa online.

Școlile funcționează în anul școlar 2021-2022 după două scenarii:

Scenariul 1. În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2;

Scenariul 2. În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri în unităţile de învăţământ, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din învăţământul special cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Scenarii Scoli Din Bucuresti by Gandul.info on Scribd

Pentru toate școlile, incidența ratei infectărilor va fi actualizată săptămânal, în ziua de vineri (excepție: creșe, grădinițe, învățământ special)

Regulile pentru deschiderea școlilor se află în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care prevede asigurarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor şi circuite clare de acces în sălile de clasă.

Citește și: Începe noul an școlar 2021-2022. Care sunt condițiile de desfășurare a cursurilor și a festivităților de pe 13 septembrie

Elevii ies în stradă la protest în prima zi de școală: „Educația a ajuns bătaia de joc a autorităților din România”

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here