Transformare spectaculoasa in bine a comunei Mihăeşti sub mandatele lui Constantin Bărzăgeanu

0
94

O fire dinamică şi capabil să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de stres, Constantin Bărzăgeanu, Primarul Comunei Mihăeşti, judeţul Valcea, pare să fie omul potrivit la locul potrivit. După ce a petrecut patru ani ca şef logistică pentru poliţia comunitară şi trei ani ca viceprimar al comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu a preluat funcţia de primar în aprilie 2011 şi imediat a început să pună în practică proiecte de dezvoltare a comunei, arătând că dacă există dorinţă şi pricepere se pot face lucruri măreţe.

Ca orice comună, primele necesităţi sunt cele de a avea drumuri decente care să nu mai devină impracticabile de fiecare dată când cad câteva picături de ploaie sau pe timp de iarnă, iar Constantin Bărzăgeanu s-a ocupat în mod special de acest aspect, reuşind să asfalteze o mare parte a drumurilor din comună, iar pentru restul deja s-a depus documentaţia pentru a fi atrase noi fonduri. De asemenea, edilul vâlcean este decis să obţină fonduri europene nerambursabile pentru a construi trotuare, pistă de biciclete, dar şi pentru construirea podului peste râul Govora.

„În satul Stupărei avem un proiect pentru construirea unor trotuare şi a unor piste de biciclete. Toată documentaţia a fost depusă, iar ulterior ne-au cerut şi clarificări pe care, de asemenea, le-am depus. În proiectul respectiv am dori să prindem şi construirea unei pasarele pentru traversare” – a declarat primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

În plus, primarul din Mihăeşti speră să obţină fondurile necesare pentru construirea a două noi grădiniţe, fiind depuse toate actele necesare în acest sens pentru a fi aprobate fondurile începerii construcţiilor.

Şi pentru că toţi primarii promit lucruri, dar puţini se ţin de cuvânt, trebuie evidenţiat faptul că aproape întreaga comună beneficiază de drumuri asfaltate, iar începând cu anul 2020 elevii din comună beneficiază de servicii medicale stomatologice gratuite. În cadrul Şcolii Buleta s-a înfiinţat un cabinet de stomatologie unde sunt trataţi copiii în mod gratuit, iar acolo se pot trata şi elevii de la Şcoala Măgura.

„Suntem prima comună din judeţ care înfiinţează un cabinet şcolar stomatologic. Avem şi medic specialist, iar cabinetul a fost dotat cu aparatură modernă. Întreaga investiţie a fost făcută prin sponsorizări. De asemenea, aş vrea să mai menţionez că toate şcolile din comuna Mihăeşti sunt puse la punct, sunt curate şi dezinfectate, iar totul este avizat pentru ca elevii să înveţe în condiţii optime” – a declarat primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here