Spitalul modular Pipera va începe să funcționeze de marți

0
374

Raed Arafat a declarat, duminică, că Spitalul modular COVID-19 din Pipera va primi pacienți începând de marți. Unitatea spitalicească va dispune de un maxim de 374 de paturi pentru bolnavii de COVID, dar în primă fază vor fi reoperaţionalizate 100, a mai spus Raed Arafat. Ullterior, şi premierul Florin Cîţu a anunţat că spitalul din Pipera va deveni funcţional cât mai repede.

Întrebat, duminică, când se va deschide spitalul, Raed Arafat a spus că „se lucrează, spitalul este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamentele medicale. Sper ca pacienţi cu COVID să poată fi internați de marți”.

În ceea ce priveşte personalul medical care va deservi unitatea sanitară, Arafat a declarat că „va fi personal de la ASSMB şi va fi suplimentat şi din personalul din afara ASSMB”.

”Am venit în vizită să vedem etapa în care este spitalul. De marți sperăm că o să înceapă să primească pacienți.

Va fi personal de la ASSMB și va fi suplimentat personal și din afara ASSMB. (…) 370 de paturi maxim, dar vor începe prima dată cu primii 100 săptămâna asta”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat din MAI a precizat că România a primit concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de protecţie civilă: „Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici”.

Spitalul Mobil de la Lețcani va fi redeschis marți, după 8 luni în care a fost închis pentru curățenie. Potrivit șefului DSP Iași, acolo vor fi tratați pacienți cu forme grave de COVID-19.

Şeful DSP Iaşi a spus că în prima fază vor fi disponibile şase paturi de terapie intensivă pentru bolnavii Covid, iar după câteva zile va mai fi deschis un salon cu încă şase paturi.

Trei paturi ATI libere pentru bolnavii de Covid-19 în toată țara

În data de 10 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.534 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.În București sunt avizate de DSP 332 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 139 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.603 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări

La  nivel national sunt 3 paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, dintre care 1 pat disponibil la nivelul Județului Constanța și 2 la nivelul Municipiul București, .

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here