„Ajută-te singur!”

0
158
Motto : ” Cel mai mare secret este să n-ai secrete. Numai așa vei fi așa cum ești.”
 
 Știe cineva unde se pot urma cursurile disciplinei ” Ajută-te singur ” ? Răspunsul îl găsim la vedere în vremurile în care trăim. Fiecare trebuie să reziste la reziliența factorilor externi și să-și revină repede pentru a continua viața pe un altfel de palier. 
  Să luăm ca exemplu , sănătatea noastră. Până la apariția virusului, cu toate efectele care le produce, câți dintre noi am fost autodidacți pentru a cunoaște în ce constă o hrană sănătoasă , să înțelegem cauzele afecțiunilor și, înlăturând cauzele ,să scăpăm de efecte, să aflăm cum am putea trăi în simplitate , în siguranta și fără frică ? 
Foarte puțini. Lucrăm in astfel de lucruri, intime și unice pentru fiecare, după ceea ce ne spun alții, mulți incluși în rândul specialiștilor .
Atunci când am fost la medicul de familie cu dureri în abdomen, am rămas la ghișeu, mi-a scris imediat trimitere pentru analize,ecografie, tomografie s.a ,fără să ma consulte fizic și fără să mă întrebe , cel puţin, ce-am mâncat aseara . M-am lăsat pe mâna „specialistului” și după toate investigațiile, diagnosticul a fost provizoriu, însoțit de o sacoșă de medicamente. Deodată  m-am trezit și am înțeles că nu pot să-mi dau viața și sănătatea pe mâna celor care ” încearcă” reacția corpului meu la medicamente .                                                                           
  Atunci am zis : „STOP ! Primul tău medic poți fi chiar tu !  ”   
     Am procedat cu atenție și am ajuns la cauze, care sunt „opera” mea. Hrana, mișcarea , odihna  și liniștea sufletească sunt ” sectoarele ” unde a trebuit să-mi fac urgent ordine. Din observație în observație, căutând în cărți cum se cheamă suferința mea și care sunt manifestările, eliminând factorii cauzali, ameliorarea a venit în mod natural. Asa am aflat precis cât mai poate duce organismul meu, după ce ani am abuzat de el, mi-am schimbat imediat radical comportamentul, și , sănătatea a fost restabilită. Esențial este să continui cu prevenția, totul cu măsură pe care chiar corpul mi-o arată. 
    Ce-ar fi să încercăm cât mai mulți să fim primul nostru medic și, promovând „examenul”  la studierea reacțiilor organismului la factorii externi și sufletești, să ajungem să anticipăm cauzele suferinței, să le înlăturăm unde este cu putinţă, și, atunci când vom merge la medic vom fi  tratați ca ” bolnavi deștepți” .  Numai așa profesioniștii în medicină vor respecta și vor avea încredere în pacienții informați , pentru ca împreună, să restabilească sănătatea. 
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 12 Octombrie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
   
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here