„Se auzea foarte urât pieptul. Hârâia…”

0
87

În spitalele românești sunt internaţi în acest moment în jur de 500 de copii care au contractat COVID-19, dintre care 36 la Terapie Intensivă. Potrivit Observator, cel mai mic pacient are doar două săptămâni, iar mama se roagă neîncetat să îi fie salvat copilul.

Bebelușul primeşte oxigen printr-un tub de doar 2 milimetri. S-a născut acum 17 zile şi virusul i-a afectat grav plămânii. Mama lui nu ştie cum s-a infectat. Ea şi ceilalţi doi copii pe care îi are nu sunt bolnavi.

„A început să tuşească şi se auzeau foarte urât plămânii, pieptul. Hârâia…”, a spus mama bebelușului.

În primele două zile de boală, mama l-a tratat acasă. Apoi l-a dus la Spitalul din Târgovişte. Medicii i-au trimis urgent cu ambulanţa la Spitalul Marie Curie din Capitală.

În spatele fiecărei uşi din secţie sunt copii care se lupt cu boala. Cei care se simt mai bine sunt aşezaţi pe pervazul ferestrelor. Mamele le povestesc că în curând se vor juca afară.

Zeci de mii de copii infectați

În jur de 50.000 de copii s-au infectat în ultima lună cu COVID-19.

Potrivit medicului Carmen Murariu, la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt diagnosticaţi cu COVID-19 aproximativ 15 copii pe zi.

„Pe parcursul gărzii au venit 12 pacienţi, pacienţi pentru care nu a fost disponibilitate de locuri în vederea internării.

La Spitalul Grigore Alexandrescu sunt diagnosticaţi cu COVID-19 cam 15 copii pe zi, faţă de unul, doi la câteva zile câţi erau în celelalte valuri. Aproape toţi părinţii sunt nevaccinaţi”, a declarat, pentru sursa citată, dr. Carmen Murariu, medic la Spitalul Marie Curie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here