Vrem refacerea coaliției cu USR PLUS, iar premierul să fie Florin Cîțu. Aici e o problemă de principiu pe care toți trebuie să o respectăm

0
327

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că membrii PNL nu au votat marți la comisii împotriva celor de la USR PLUS așa cum o vor face și miercuri în Parlament pentru a da un semnal de împăcare pentru refacerea coaliției de guvernare, în fruntea căreia Florin Cîțu să fie prim-ministrul. El consideră că mai important decât orice sunt principiile pe care toți membrii coaliției trebuie să o respecte pentru refacerea majorității.

Întrebat de ce PNL-ișții s-au abținut marți în comisii să voteze împotrivă și de ce miercuri se vor abține să voteze instalarea Guvernului Cioloș, Dan Vălceanu a răspuns: Pentru a da șansă refacerii coaliției. Eu cred că trebuie să privim lucrurile într-un asemenea context lucrurile cu o mai mare responsabilitate și cred că era nevoie ca noi să facem primul pas. Mâine vom fi prezenți, dar nu vom vota.

El a afirmat că în contextul crizelor tot mai acute cu care se confruntă România, trebuie să avem cât mai repede un Guvern cu drepturi depline, iar singura soluție este refacerea coaliției cu Florin Cîțu premier.

„Trebuie să avem un Guvern funcțional cât mai repede posibil, dar nu pot sa dau un termen. Noi avem deja o decizie luată, un vot dat în partid si acela este pentru președintele partidului. E o chestiune normală”, a declarat Dan Vîlceanu.

Întrebat cât timp poate să rămână interimar Guvernul demis Cîțu, Dan Vîlceanu a răspuns: Poate să rămână oricât interimar, dar problema este dacă în acest moment putem să stăm cu un Guvern interimar. Este evident că nu. De aceea trebuie cât mai repede să trecem la discuții, să fim responsabili și unii și alții. Și noi avem o decizie în PNL că nu vom mai guverna cu USR și nici cei de la USR nu-l mai vor pe Cîțu, dar trebuie să fim echilibrați, să dăm dovadă de responsabilitate și sa trecem peste aceste decizii.

Secretarul general PNL a afirmat problema cu care se confrunta coaliția are la bază niște principii pe care toți ar trebui să le respecte.

„Nu exista față de Florin Cîțu o chestiune de ranchiună, sau de respingere ca politician, ca om, îi propuneau alte poziții colegii de la USR. Aici e o problemă de principiu pe care toți trebuie să o respectăm”, a precizat Vîlceanu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here