Klaus Iohannis, nou îndemn la vaccinare: „Nu există altă soluție decât vaccinarea. Statele din vestul Europei au rate de 80-90% și au domolit pandemia. Noi de ce nu putem?”

0
182

Președintele Klaus Iohannis a vorbit vineri despre situația provocată de pandemia de COVID-19 din România.

El a spus că situația este una dramatică în acest moment la nivel național, iar statele europene au sărit în ajutorul României prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Știți foarte bine, acasă situația este foarte, foarte complicată. Am vorbit eu despre o tragedie, o catastrofă, spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical sunt terminați, lucrează non stop, locuri la Terapie Intensivă nu sunt disponibile. Am apelat la mecanismul european de sprijin (Mecanismul European de Protecție Civilă, n. red.) și am primit deja efectiv sprijin de la opt state europene. Alții s-au declarat deja dispuși să ne ajute. Este un lucru important și arată, în această situație disperată în care suntem, că solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci este un fapt. Le-am mulțumit partenerilor și prietenilor noștri care ne ajută și vin cu locuri la ATI, cu medicamente, cu aparate de oxigen și așa mai departe”, a declarat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis: De ce trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook și vă fac să nu vă vaccinați?

Președintele a făcut un nou apel la români să se vaccineze și le-a recomandat să îi ignore pe cei care „vorbesc prostii în spațiul public”.

El a dat ca exemplu statele din Europa de Vest, unde rata de vaccinare a ajuns la 80-90% și unde pandemia „a fost domolită”.

„Noi trebuie să jucăm rolul nostru. Și aici repet foarte clar. Nu există altă soluție decât vaccinarea. Și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Uitați-vă la alții, la vestul Europei. Suntem aici în Bruxelles. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80-90% și au ajuns în ultimele săptămâni puțini oameni la Terapie Intensivă și în spitale. Noi de ce nu putem așa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook și vă fac să nu vă vaccinați ca să ajungeți la spital și la ATI? Este fundamental eronat. Soluția este clară, este gratuită, este disponibilă, se numește vaccin. Dragi români, mergeți să vă vaccinați. Ca să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. Toți ne ajută, dar nimeni nu se poate vaccina în locul nostru”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis se află zilele acestea la Bruxelles, unde participă la Consiliul European de toamnă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here