Definiția termenului „complet vaccinat” ar putea fi schimbată. ”Nu toată lumea este eligibilă pentru rapel”

0
411

Definiția termenului „complet vaccinat” ar putea fi supusă modificării în viitor, au declarat vineri Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Odată cu lansarea vaccinurilor de rapel, definiția de vaccin complet s-ar putea schimba.

SUA ar putea avea nevoie să schimbe definiția a ceea ce înseamnă să fii complet vaccinat în viitor, informează Axios.

„Nu am schimbat încă definiția „complet vaccinat”. Vom continua să analizăm acest lucru. S-ar putea să fie nevoie să ne actualizăm definiția „complet vaccinat” în viitor”, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky, reporterilor la o conferință de presă.

Aceasta se întâmplă în contextul în care CDC și FDA (Administrația pentru alimente și medicamente) au aprobat oficial rapeluri pentru toate cele trei vaccinuri autorizate (pentru utilizare de urgență, cu excepția produsului Comirnaty de la Pfizer, care a primit autorizare deplină) în SUA pentru persoanele care îndeplinesc anumite criterii, joi aprobând rapeluri pentru Moderna și Johnson&Johnson.

Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a explicat că, deoarece nu toată lumea este eligibilă pentru un rapel, definiția nu a fost modificată „încă”.

Statutul complet de vaccinare este dat celor care au ambele doze administrate

În prezent, statutul complet de vaccinare este dat celor care au ambele doze administrate, fie cu vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, fie cu o doză de Johnson & Johnson.

„Persoanele complet vaccinate sunt cele care sunt la mai mult de 14 zile de la finalizarea seriei primare a unui vaccin COVID-19 autorizat de FDA”.

Până în prezent, CDC a recomandat ca anumite grupuri de oameni, precum cei care au 65 de ani sau mai mult, să primească prima doză de vaccin.

„Dacă sunteți eligibil pentru un rapel, mergeți mai departe”, a spus Walensky în timpul conferinței de presă de vineri.

Persoanele care au cel puțin 18 ani și fie lucrează în medii cu risc ridicat, fie au afecțiuni medicale subiacente sunt, de asemenea, eligibile pentru a primi rapelul în acest moment.

Într-o conferință de presă de vineri, coordonatorul de răspuns la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, a declarat că vaccinul de rapel va fi disponibil pentru mai mult de 120 de milioane de americani „în următoarele luni”.

Aproape 58% din totalul populației SUA este în prezent complet vaccinat împotriva coronavirusului, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Și aproximativ 6% din populația totală a primit o doză de rapel, spun datele CDC .

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here