Litoralul românesc – hai la mare în vacanța mare

0
57

Ce mică-i vacanța mare, și ce dor ne-a fost de ea…în fiecare an așteptăm vara ca să plecăm în concedii și excursii prin țară și străinătate, să ne relaxăm și să cunoaștem locuri noi, cu istoriile, frumusețile și oamenii lor. Însă dintre toate aceste destinații turistice estivale, Marea Neagră rămâne pentru cei mai mulți dintre noi prima iubire, locul unde am văzut întâia oară valurile și unde revenim mereu cu drag.  

Îți prezentăm în continuare câteva recomandări de concediu pe litoralul românesc, potrivite pentru orice vârstă:

Constanța și Mamaia

Aceste două nume sunt arhicunoscute de către toți românii și reprezintă cel mai îndrăgit oraș de la malul mării, respectiv stațiunea cu cea mai mare tradiție de pe litoral. Pentru un sejur la Mamaia ai la dispoziție hoteluri moderne cu regim all inclusive, unde luxul de 4 și 5 stele este comparabil cu cele mai bune destinații estivale din străinătate.

Găsești aici cazare pentru toate gusturile și toate buzunarele, căci Mamaia rămâne locul unde distracția este la ea acasă non-stop. Beneficiezi de facilități moderne de agrement nautic și parcuri de distracții, pentru toate vârstele.

În plus, o plimbare în Constanța îți dă prilejul să vizitezi faleza Cazinoului, să mergi la Delfinariu, la Planetariu, la muzee de istorie, arheologie și artă populară. Istoria milenară a meleagurilor dobrogene reprezintă o atracție în sine, așa că poți să colinzi printre câmpuri și dealuri ca să admiri vestigii arheologice și cetăți antice.

Podgoriile și hergheliile de la malul mării, diversitatea etnică a locuitorilor Dobrogei, salba de lacuri și lagune care te duc până la Delta Dunării, toate acestea constituie obiective turistice pentru o vacanță reușită la Constanța și Mamaia. 

Eforie Nord

O altă stațiune cu tradiție pe litoralul românesc, Eforie Nord reprezintă destinația ideală pentru relaxare și tratamente heliomarine. Ai la dispoziție băi calde cu apă sărată din lacul Techirghiol, împachetări calde cu nămol, aerosoli, kinetoterapie, saună și săli de gimnastică medicală. 

Dacă te numeri printre iubitorii sporturilor nautice, găsești la Eforie cochetul Port turistic Belona, de unde poți pleca în plimbări cu velierele sau poți închiria ambarcațiuni pentru croaziere pe mare.

Cei mici vor fi încântați de Eforie Aqua Park, iar iubitorii artei culinare se vor delecta cu specialități din pește la Cherhana la Stuf. Atmosfera tradițională, farmecul satelor pescărești și ospitalitatea localnicilor fac din Eforie o destinație turistică preferată de familii cu copii și de cupluri aflate în căutarea unor locuri romantice. 

Neptun și Olimp

Printre cele mai apreciate stațiuni de pe litoralul românesc încă de acum patru decenii, Neptun și Olimp au trecut recent prin ample renovări și modernizări, așa că te poți bucura de promenada faimoasă din zona Amfiteatru-Panoramic-Belvedere sau de zonele împădurite din Neptun, unde ai la dispoziție răcoarea pomilor seculari și agrementul pe lac.

Situată într-un cadru natural pitoresc, între Lacul Neptun și Pădurea Comorova, stațiunea Neptun este un loc potrivit pentru relaxare în hoteluri liniștite, unde ai la dispoziție facilități de spa, aero-helioterapie, talasoterapie și împachetări cu nămol rece. Teatrul de vară este un loc cu tradiție, unde se organizează stagiuni estivale de succes, iar cei mici au la dispoziție piste de karturi, minigolf, bowling și parc acvatic.

Dacă ești în căutare de distracție, plaja La Steaguri este locul unde găsești sporturi, muzică și veselie, în fiecare zi, cât este vara de lungă. Te poți distra în cluburi, restaurante și discoteci, mai ales în Olimp, unde s-au deschis multe hoteluri și resorturi noi, la cele mai înalte standarde.

Alege stațiunea preferată de pe litoralul românesc și petrece o vacanță de vară alături de cei dragi, în locurile pe care le cunoști de multă vreme, dar care te surprind mereu cu frumuseți și distracții noi.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here