Îngrijirea unghiilor și a picioarelor pe timp de iarnă

0
160

Odată cu venirea frigului am început să folosim șosete groase, cizme sau pantofi închisi. Schimbarea încălțămintei poate provoca abraziuni, răni sau calusuri.

Dacă picioarele nu sunt îngrijite, pielea se va întări mai mult, iar batăturile și calusurile vor provoca dureri, inflamații și pot apărea chiar și infecții. Munca și rutina zilnică uneori nu ne lasă timp să ne dedicăm îngrijirii picioarelor noastre.

Multe dintre problemele picioarelor din timpul iernii sunt rezultatul încălțămintei necorespunzătoare. Iarna este necesar ca încălțămintea să aibă spațialitate interioară, deoarece purtăm șosete mai groase. Talpa trebuie să fie groasă și antiderapantă, trebuie să ne ferească de umezeală și frig.

A avea picioare sănătoase nu constă doar în a avea unghii perfect îngrijite. Această perioadă a anului, când picioarele noastre sunt mai acoperite, este momentul perfect pentru a le îngriji și a le pregăti cu o pedichiură și a obține astfel beneficii de lungă durată din punct de vedere al sănătății, și nu doar de ordin estetic.

Tocmai în lunile de iarnă este probabil să putem detecta călcâiele uscate, degetele roșii de la picioare și chiar unele probleme cu unghiile tale.

Îți prezentăm câteva instrumente speciale pentru a avea o pedichiura curată și îngrijită:

Pila de unghii din otel inoxidabil are o durabilitatea îndelungată, asigura o pilire fină și precisă. Aceasta este foarte ușor de utilizat, nu lasă urme, oferind unghiilor tale formă dorită, datorită particulelor de afir care sunt fixate perfect pe pilă de unghii. Pila de unghii profesională te poate ajuta să împiedici exfolierea sau deteriorarea unghiilor.

Spatula sau chiureta profesională pentru pedichiură, ajută la ridicarea și îndepărtarea cuticulei din jurul patului unghial, cât și a murdăriei strânse în locuri înguste.

Pila profesională pentru picioare cu două suprafețe de lucru diferite, te ajuta ca tălpile și călcâiele să fie îngrijite perfect, oferind picioarelor tale un aspect plăcut fizic, cât și moale la atingere. Pila se utilizează după ce zona picioarelor a fost înmuiată. În loc de pilă, puteți folosi și piatra ponce.

Razuitorul profesional pentru îndepărtarea calusurilor este ideal să fie făcut după baie, când pielea picioarelor este foarte înmuiată și moale. Razuitorul trebuie să fie poziționat paralel (unghi mic) pentru a îndepărta călusurile doar la suprafață.

Una dintre probleme comune ale unghiilor de la picioare este unghia încarnată. Aspectul lor poate fi deranjant, dar nu trebuie să vă speriați. Apare atunci când marginea unghiei de la picior, în general cea a degetului mare, crește în pielea adiacentă, pătrunzând anormal și provocând inflamații, dureri la mers sau cu traumatisme minore și uneori formarea de țesut granular. Tratamentul pentru unghia încarnată se poate face acasă, cu excepția cazului în care există o suspiciune de infecție sau dacă aveți o afecțiune medicală, cum ar fi diabetul sau circulația deficitară.

Înmuiați piciorul într-o soluție salină cu apă la temperatura camerei. Apoi, masați ușor partea laterală a unghiei pentru a reduce inflamația.

Folosiți un clește profesional pentru unghii încarnate atunci cand vă tăiați unghiile si o ustensilă (chiuretă) profesională pentru pedichiură pentru a vă ușura munca.

Picioarele sunt, după mâini, partea corpului pe care o folosim cel mai mult pe parcursul zilei. A avea grijă de ele nu înseamnă doar să le hidratăm, ci trebuie să le răsfățăm puțin mai mult, pentru că nu degeaba ne poartă greutatea corpului pe tot parcursul zilei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here