Omicron, valul copiilor. Peste 60% dintre copiii cu COVID internați la Iași au vârste sub 3 ani

0
464

Valul cinci al pandemiei de coronavirus afectează la Iași în special copiii cu vârste foarte mici. La Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, peste 60% dintre copiii internați după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2 au vârste sub trei ani. Mai mult, cel mai mic pacient care are nevoie de tratament la Anestezie și Terapie Intensivă este un nou-născut, iar cel mai mare este un copil de doar cinci ani, care este diagnosticat cu sindrom Down.

Ceea ce este diferit în acest val este incidența mare la sugari și la copiii sub trei ani. Incidența a crescut odată cu transmiterea comunitară, dacă a crescut numărul infectărilor la adulți, a crescut și la copii. Având în vedere că este o transmitere comunitară a tulpinii Omicron, nu mai facem secvențierea, iar după simptomele prezentate, se menține ideea că în rândul copiilor este vorba de Omicron”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

„Avem și cazuri non-COVID”

În spital sunt internați peste 30 de copii în acest moment, 27 dintre ei pe zona roșie a unității medicale și patru pe zona ATI. Doi dintre cei care primesc tratament în zona ATI sunt ventilați mecanic, starea lor fiind foarte gravă.

„Sperăm să fie o evoluție favorabilă pe viitor, să nu trebuiască să extindem zona roșie, dar dacă va fi nevoie o vom face. Avem și cazuri non COVID, astfel încât încercăm să gestionăm cât se poate de bine situația în aceste condiții”, a mai completat Alina Belu.

La Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași ajung copii din toată zona Moldovei, inclusiv copii pozitiv COVID transferați de la spitale din județele din jur, care nu îi pot trata.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here