Preşedintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu, despre plafonarea prețurilor

0
426

Preşedinte Sindalimenta, Dragoş Frumosu, a tras un semnal de alarmă marți, la Antena 3, în ceea ce privește criza din industria alimentară. „Oare această coaliţie urmărește în totalitatea ei interesele românilor? Pentru că văd că unii trag hăis şi unii trag cea”, a spus el, în contextul unor declarații ale fostului premier Florin Cîțu (liderul Partidului Național Liberal).

Preşedintele PNL afirmase – tot marți – după ședința Biroului Executiv al partidului, că din punctul lui de vedere, „când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi la magazine”. Declarația vine după ce PSD a cerut o astfel de măsură în contextul scumpirilor uriașe.

„Iertați-mă că spun aşa, dar eminența asta cenușie a Guvernului României şi a economiei românești, Florin Cîţu, cred că nu ştie ce vorbeşte. Declaraţiile sale sunt într-o totală disonanță cu ceea ce se întâmpla acum pe piaţa românească. De asemenea, cred că domnul Ciolacu a avut o declaraţie eronată, puţin greșită vizavi de plafonarea preţurilor. Am să fiu foarte clar. În condițiile în care plafonăm preţurile alimentelor la un anumit nivel dintr-o perioadă a anului trecut, ținând cont de creșterile preţurilor la materie primă, la energie la gaze la combustibil, cum să reziste acestă industrie alimentară. Într-o lună de zile intră toată în faliment. Oamenii ăștia au scăpat situaţia de sub control. Trebuiau să ia măsuri de acum 2 ani de când noi am tras semnale de alarmă când am avut secetă, când a început pandemia, când s-a liberalizat preţul la energie şi gaze. Orice măsură este binevenită, dar nu este suficient pentru că discutăm de preţuri mari. Orice scădere sau toate însumate ajută, dar nu sunt suficiente”, a explicat Dragoș Frumosu, la Antena 3.

Acesta a mai precizat că guvernanții trebuie să asculte de experții din industria alimentară vizavi de cerințele care le-au fost înaintate.

„Inclusiv faţă de salariile angajaților din industria alimentară pe care noi le dorim să fie la același nivel cu cele din construcții. Industria alimentară este o industrie strategică a acestei ţări”, a mai spus el.

„Vorbim despre mâncare, vorbim despre siguranța şi sănătatea alimentelor. Oare această coaliţie urmărește în totalitatea ei interesele românilor? Pentru că văd că unii trag hăis şi unii trag cea. Ei trebuie să fie uniți să meargă împreună la Bruxelles să ceară modificarea PNRR”, a completat preşedinte Sindalimenta, Dragoş Frumosu.

Potrivit unor surse politice, citate de Antena 3, premierul Nicolae Ciucă ar lua în calcul să aplice TVA 0 (zero) la alimente, de la jumătatea acestui an.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here