„Oraşul M”, proiectul de artă subterană din metroul bucureștean

0
275

„Oraşul M” este un proiect dedicat artelor vizuale, realizat în parteneriat cu Metrorex, care a fost gândit şi creat special pentru metroul bucureştean. A apărut din dorinţa de a valorifica spaţiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului între artişti şi publicul călător aflat în tranzit.

„Noaptea, când trenurile s-au retras la depou, artiştii au transformat staţiile în galerie de artă urbană. Temele sunt inspirate din prezentul din care facem cu toţii parte”, anunţă cei de la Asociaţia VAR Cultural, pe Facebook.

Lucrările, fie că sunt murale sau realizate în tehnica paste up, instalaţie de obiect, lucrări grafice sau AR (realitate augmentată), oferă numeroase motive de a zăbovi în spaţiul intim al artiştilor expozanţi şi a reflecta la mesajele pe care ni le dăruiesc.

După Izvor, Piaţa Romană a fost a doua staţie de metrou ce s-a alăturat proiectului „Oraşul M”, după lansarea din staţia Timpuri Noi, care a marcat aniversarea de 42 de ani a Metrorex printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcţiile galeriilor subterane.

La staţia de metrou Piaţa Romană, muralele realizate sunt creaţii ale Atoma, Alexa Lincu, Ionela Drăghici, Andrei Felea, Raluca Macovei, Maria-Livia Onete, Dumitriţa Răzlog, Mimi Pleşoianu, Alex Antonescu, Cosmina-Ionela Sandu, potrivit Adevărul.

FOTO – Alexandra Pandrea / Gândul

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here