Prințul Andrew a ajuns la o înțelegere amiabilă cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală

0
242

Prințul Andrew a ajuns la un acord cu Virginia Giuffre, femeia care îl acuză că a agresat-o sexual, pentru o soluționare amiabilă a procesului care se desfășoară în Statele Unite.

Giuffre l-a dat în judecată pe Andrew Mountbatten-Windsor în luna august a anului trecut, acuzându-l că a agresat-o sexual pe vremea când avea 17 ani, în perioada în care a fost traficată de Jeffrey Epstein.

Conform dosarului, avocații lui celor doi au precizat că acordul amiabil prevede plata de către Andrew a unei sume de bani către Giuffre, dar și o donație substanțială pe care prințul o va face în contul organizației caritabile pe care Giuffre o deține și care militează pentru drepturile victimelor abuzate, scrie mirror.co.uk.

„Prințul Andrew nu a intenționat niciodată să atace caracterul doamnei Giuffre și acceptă că ea a suferit și de pe urma faptului că a fost o victimă a abuzului dar și ca urmare a atacurilor publice nedrepte la adresa ei”, se arată în documentul judecătoresc.

Ducele de York a promis că va lupta împotriva traficului de persoane și va ajuta la sprijinirea victimelor la câteva momente după ce a ajuns la o „înțelegere de principiu” secretă cu Virginia Giuffre.

„Se știe că Jeffrey Epstein a traficat nenumărate fete tinere de-a lungul multor ani. Prințul Andrew regretă asocierea sa cu Epstein și laudă curajul doamnei Giuffre și al altor supraviețuitori în a-și apăra pe ei înșiși și pe alții. El se angajează să-și demonstreze regretul pentru asocierea sa cu Epstein prin sprijinirea luptei împotriva relelor traficului sexual și prin sprijinirea victimelor acestuia”, se mai arată în documentul citat de presa internațională.

În ianuarie, Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală (n. red. – His Royal Highness, HRH). Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care au aparținut lui Andrew au revenit, astfel, Reginei Elisabeta.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here