EXCLUSIV VIDEO | Mărturia teribilului bătăuș Dan Mutu despre cum l-a băgat în comă pe faimosul Pian Duduianu

0
1249

Aventurile legendarului interlop Dan Mutu se mută, în acest al doilea episod, în centrul orașului, unde îl cunoaște pe Cezar Nichita, cel mai temut bătăuș al Bucureștiului anilor ’70 – ’80. Împreună cu Cezar și cu Gigi Marinescu, un interlop respectat, trecut atunci de prima tinerețe, Dan Mutu duce scandalurile la un alt nivel. Ajuns din nou în detenție, soarta îl pune față în față cu Nicolae Duduianu, cel care avea să rămână în istoria lumii interlope sub numele de Pian. Tot în istoria lumii interlope a rămas și bătaia dintre cei doi, din Penitenciarul Văcărești, descrisă pe larg de Dan Mutu, în EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.

  • GÂNDUL publică în trei părți povestea de viață a lui Dan Mutu, bătăușul legendar, ajuns spaima Bucureștiului în Epoca de Aur.
  • În primul episod, Dan Mutu a povestit cum a ajuns să-și trăiască mare parte din copilărie în mediul violent al școlilor de corecție, după ce a bătut o profesoară, când avea doar 11 ani.
  • ”Toți oamenii în are am dat au căzut în cruce”, spune bătăușul legendar al Epocii de Aur, care are pe conștiință peste 500 de victime.
  • Dan Mutu povestește, în al doilea episod, cum a ajuns din nou în penitenciarele comuniste, mai întâi la celebra închisoare Văcărești, apoi la Gherla, o pușcărie cum nu mai văzuse, cu ziduri de trei metri, din pietre de munte și cu plase la exterior, ca să nu se arunce deținuții condamnați la pedepse foarte mari.
  • ”Asta de acum e pușcărie? Vai de mama mea ce pușcărie am făcut eu”, spune cel care în anii ’70-’80 a ajuns să fie cunoscut și temut de toți pungașii din mahalalele lui Ceaușescu.
  • Într-o pușcărie l-a întâlnit prima dată și pe Nicolae Duduianu, zis Pian: ”La Văcărești l-am «electrocutat»”.

Scăpat de la casa de corecție, adolescentul Dan Bara revine în cartierul de acasă, în Floreasca, acolo unde băieții mai mari erau obișnuiți să-l buzunărească și să-l trimită după țigări. Puștiul de atunci, care ajunsese la vârsta de 16 ani și care se „specializase” la corecție, știa foarte bine ce ”polițe” are de achitat.

După mai multe bătăi fulgerătoare, este recrutat dintr-un cămin cultural de Gigi Marinescu, un om al muncii care devenise faimos pentru scandalurile în care se implica în afara orelor de serviciu.

Așa a ajuns Dan Mutu să-l cunoască pe Cezar Nichita, ”regele pușcăriilor”, un individ extrem de agresiv, care ani la rând a dominat, prin violență, lumea interlopă de pe străzile Capitalei.

Pian a avut nevoie de intervenția medicului

Împreună cu cei doi, Mutu a luat parte la o serie de bătăi, care mai de care mai sângeroase. Așa a ajuns din nou la închisoare, unde a avut un conflict cu Pian, care tocmai ajunsese la pușcăria Văcărești, împreună cu Cristofor Duduianu, după ce autoritățile vremii probaseră că cei doi erau hoți de cai.

Cu această ocazie, Dan Mutu l-a bătut pe Pian, care, în urma unei singure lovituri în barbă, a căzut ca ”electrocutat” și a și-a revenit doar după o injecție făcută de medicul pușcăriei.

Toate aceste evenimente, dar și multe altele sunt povestite, pe larg, în exclusivitate pentru Gândul, chiar către fostul lider interlop, în cel de-al doilea episod al documentarului „Dan Mutu, bătăușul legendar al Epocii de Aur”.

Gândul va publica vineri a treia parte a poveștii lui Dan Mutu, pe site-ul Gândul, pe Facebook și pe YouTube.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here