Primarul unui oraş din România, condamnat la 5 ani de închisoare

0
207

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Cluj a hotărât condamnarea lui Cătălin Cherecheş la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

„Condamnă inculpatul C.C. – la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (…). Interzice inculpatului exercitarea, pe o durata de 4 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a ocupa funcţia de primar. (…) Interzice inculpatului exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în decizia magistraţilor.

Din pedeapsă se va scădea durata reţinerii (dispusă prin ordonanţa nr. 256/P/2015 din data de 26 aprilie 2016) a arestării preventive (dispusă prin încheierea penală nr. 197/C/27.04.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, prelungită şi menţinută ulterior), respectiv a arestului la domiciliu (dispusă prin încheierea penală nr. 125/10.08.2016 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Cluj, menţinută ulterior), perioadă de la data de 26 aprilie 2016 până la data de 22 decembrie 2016.

Instanţa a dispus, totodată, menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanţele procurorului DNA Cluj, precum şi confiscarea unor sume de bani sau echivalent.

Primarul din Baia Mare, obligat să plătească 40.000 lei

În plus, edilul trebuie să plătească 40.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (suma de 3.000 lei în cursul urmăririi penale, 7.000 lei în cursul camerei preliminare şi al procedurilor asociate acestei faze procesuale, respectiv suma de 30.000 lei în faza judecăţii şi în procedurile asociate).

Decizia pronunţată joi este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, pentru procuror şi inculpat.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here