Externalizarea serviciilor de contabilitate este o tendință în creștere în lumea afacerilor

0
133
GP-Tax

Externalizarea serviciilor de contabilitate este o mișcare inteligentă pentru multe companii. Aceasta poate economisi timp și bani și vă permite să vă concentrați pe ceea ce contează cel mai mult: afacerea dumneavoastră. Iată ce trebuie să știți înainte de a externaliza serviciile de contabilitate:

Multe companii aleg să își externalizeze serviciile de contabilitate pentru că le poate ajuta să economisească bani și să aibă acces la expertiză, dar există și alte beneficii ale externalizării serviciilor de contabilitate care trebuie luate în considerare.

Externalizarea serviciilor de contabilitate și de ținere a evidenței contabile prezintă numeroase avantaje, printre care se numără creșterea eficienței, reducerea costurilor și accesul la mai mult de un singur tip de expert.

Beneficiile externalizării serviciilor de contabilitate

Puteți îmbunătăți eficiența prin reducerea timpului necesar pentru a finaliza sarcini banale, cum ar fi ținerea evdenței de contabilitate primară. Acest lucru vă permite dvs. și echipei dvs. să vă concentrați asupra sarcinilor de nivel înalt care necesită judecată și analiză. Externalizarea vă permite, de asemenea, să aveți acces la experți în domenii în care nu dispuneți de expertiză, ceea ce reduce riscurile și crește calitatea, asigurându-vă că toate proiectele sunt finalizate corect.

Externalizarea poate reduce, de asemenea, costurile, deoarece o companie externalizată poate oferi adesea un tarif mai mic decât un contabil intern. Acest lucru înseamnă că pot transfera o parte din economiile rezultate din costurile mai mici cu forța de muncă asupra clienților lor, oferind tarife mai mici decât cele disponibile la nivel local sau național (deoarece majoritatea țărilor străine vor avea forță de muncă și mai ieftină).

O gestionare mai eficientă a costurilor

Externalizarea serviciilor de contabilitate vă permite, de asemenea, să gestionați mai eficient costurile. În cazul în care o instituție plătește pe cineva pentru a îndeplini sarcini la nivel intern, va trebui să plătească nu numai pentru timpul său, ci și pentru costurile generale asociate cu funcționarea biroului și a echipamentului acelei persoane – inclusiv salariile celorlalți angajați care lucrează în acel birou.

Prin externalizarea nevoilor de contabilitate, însă, puteți elibera resursele interne, astfel încât acestea să se poată concentra pe alte aspecte ale afacerii dvs. sau pe proiecte care necesită în mod special expertiza lor. Acestea pot include activități de marketing, cum ar fi proiectarea de site-uri web sau SEO; servicii pentru clienți sau dezvoltarea de produse – toate acestea fiind componente esențiale ale oricărei operațiuni de succes.

Accesul la experți cu înaltă calificare

Unul dintre cele mai mari avantaje ale externalizării serviciilor de contabilitate este acela de a avea acces la experți cu înaltă calificare. În loc să angajați un membru al personalului care poate fi sau nu bine pregătit în domeniul contabilității și al impozitării, puteți externaliza aceste sarcini către o companie de contabilitate specializată pentru a fi liniștit.

Îmbunătățirea controlului calității și a productivității

Externalizarea serviciilor de contabilitate vă permite, de asemenea, să vă concentrați pe activitatea principală și pe baza de clienți. De exemplu, dacă lucrați în industria de producție și vă externalizați contabilitatea, acest lucru vă poate permite să petreceți mai mult timp pentru a dezvolta o strategie de comercializare a produselor sau pentru a crea produse noi. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la crearea de rapoarte detaliate de informații financiare – acest lucru poate fi făcut de profesioniști cu experiență, experți în domeniul lor.

Când ar trebui să externalizați serviciile de contabilitate?

Există mai multe motive pentru care ați putea dori să luați în considerare externalizarea serviciilor de contabilitate. Dacă afacerea dvs. se dezvoltă într-un ritm rapid, ar putea fi benefic pentru dvs. să externalizați contabilitatea, astfel încât să vă puteți concentra pe alte aspecte ale afacerii. Aceasta permite, de asemenea, întreprinderilor să economisească bani prin angajarea de freelanceri în țările cu un cost al vieții mai mic.

Un alt motiv pentru care externalizarea serviciilor de contabilitate ar putea fi utilă este că ajută la îmbunătățirea eficienței și a serviciilor pentru clienți. Deoarece clienții sunt mai mulțumiți de tranzacții mai rapide, este mai probabil ca aceștia să revină din nou în viitor. Acest lucru duce la o creștere a veniturilor, precum și la loialitatea față de marcă în rândul consumatorilor, care vor continua să cumpere produse/servicii de la compania dvs. chiar și atunci când prețurile cresc sau când altele devin disponibile în altă parte.

Cel mai bun mod de a decide dacă ar trebui sau nu să vă externalizați serviciile de contabilitate este să vă analizați situația actuală și să stabiliți dacă o firmă externă poate face față nevoilor dumneavoastră mai bine decât personalul intern.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here