Tipuri de porti metalice. Care este cea mai buna pentru tine?

0
387

Daca vrei o poarta sigura si foarte usor de manevrat, cea mai buna optiune pe care o ai este poarta metalica. Aceasta aduce o multime de avantaje, precum aspectul placut, rezistenta in timp si siguranta, fiind potrivita in orice tip de imprejurare: acasa, in spatiile industriale, in spatiile comerciale, etc.

Dupa ce ai luat decizia de achizitie a unei porti metalice, vei descoperi ca pentru a te bucura din plin de alegerea facuta trebuie sa te informezi. Exista mai multe tipuri de porti metalice, fiecare cu proprietatile sale si cu avantajele sale.

In principiu, portile metalice sunt impartite in functie de doua criterii: materialul din care sunt construite si modul in care se deschid.

Cate tipuri de porti metalice exista in functie de material?

  1. Portile din fier forjat. Sunt foarte populare, inca din cele mai vechi timpuri. Sunt rezistente, maleabile si foarte usor de folosit. In general, portile din fier forjat sunt ceva mai atractive din punct de vedere al costurilor fata portile din alte metale.
  2. Portile din aluminiu. Aluminiul este unul dintre cele mai bune materiale din care poti construi porti sau garduri. Acesta are proprietati anticorozive, rezista foarte bine la o multime de factori externi, este usor si maleabil. Pretul nu este printre avantaje, insa daca vrei sa investesti pe termen lung in porti, acest material este cel mai potrivit.
  3. Portile din otel. Ceva mai greu de prelucrat, otelul reuseste sa fie atraactiv prin rezistenta foarte buna. Daca il ingrijesti corect, otelul va rezista zeci de ani farta a avea vreo problema.
  4. Portile din tabla. Sunt cele mai ieftine solutii de porti, fiind construite din placi subtiri de metal. Nu sunt la fel de rezistente precum celelalte tipuri de porti, insa pot fi exploatate cu usurinta, nu necesita foarte multa ingrijire si pot fi foarte placute din punct de vedre estetic.

Cate tipuri de porti exista in functie de tipul de deschidere?

In functie de tipul de deschidere portile pot fi simple sau automatizate. In ultimii ani, portile automatizate au ajuns sa fie din ce in ce mai populare, dat fiind faptul ca pretul kiturilor de automatizare a inceput sa fie din ce in ce mai ieftin.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here