Cauti un adeziv pentru lemn de exterior? Descopera ce calitati esentiale trebuie sa indeplineasca!

0
59

Fie ca vrei sa il folosesti pentru mobilierul de gradina, fie ca iti este necesar la imbinarile usilor si ale ferestrelor expuse la umiditate, vei avea nevoie de un adeziv lemn exterior de cea mai buna calitate. Pe piata ai o gama vasta de optiuni, iar fiecare brand isi face reclama.

Cum stii ce produs sa alegi, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate? In intampinarea ta venim cu o lista a celor mai importante criterii pe care trebuie sa le bifeze un produs, pentru a-ti garanta performanta pe care o cauti de la un adeziv. Iata!

 

  1. Rezistenta la umiditate

Este o conditie obligatorie, indispensabila, fata de care nu poti trece cu vederea, atunci cand vorbim despre imbinarile lemnului expus in exterior. Din acest motiv, se recomanda adezivii din clasele D3 si D4, care au o intrebuintare generala, si se preteaza pentru cerintele celor mai multe tipuri de proiecte, inclusiv cele din exteriorul locuintei. Adezivii din categoria D3 sunt optimi pentru constructiile exterioare din zonele cu clima blanda. In acelasi timp, acesti adezivi se pot folosi pentru imbinarea treptelor exterioare protejate sau a usilor si a ferestrelor. Adezivii D4 sunt cei mai recomandati pentru mediul exterior, avand cel mai mare grad de rezistenta la umiditate. Se foloseste frecvent pentru mobila de gradina, foisoare etc.

 

  1. Timpul de uscare mediu

Un al doilea criteriu relevant este timpul de uscare. Un adeziv din categoria D4 va avea nevoie de pana la 24 de ore pentru uscarea completa, spre deosebire de produsele pentru lipirea hartiei, a cartonului si a placajului ce pot avea uscare imediata. Tine cont ca este foarte importanta temperatura mediului: daca adezivul se va aplica la o temperatura aproapiata de limita superioara, atunci uscarea va fi una mai rapida. Daca, in schimb, adezivul se va aplica la o temperatura mai mica, si procesul de uscare va fi unul mai lent. Absolut toate materialele mari, dure si grele (indiferent daca sunt in exterior sau in interior) au nevoie de un timp mai indelungat pentru a se lipi complet si a forma o legatura rapida. Respecta indicatiile intocmai.

 

  1. Modul facil de aplicare

Atunci cand cumperi un adeziv, nu ar trebui sa ignori modalitatea de aplicare, ce – de foarte multe ori – iti poate pune bete in roate. De regula, modul de aplicare este strans influentat de tipologia recipientului in care se regaseste adezivul. Cel mai frecvent, adezivii pentru lemn se aplica prin intermediul unei pensule sau a unei spatule, lucrandu-se pe suprafete neregulate. Astfel, se poate asigura acoperirea egala a produsului. In plus, exista posibilitatea de a aplica succesiv mai multe straturi. Totodata sunt pe piata si variante de adezivi care vin sub forma de spray, baton sau banda. Totul depinde de scopul utilizarii lor.

 

La Klebrom.ro gasesti orice tip de adeziv, dar si lac pentru parchet de calitate premium

Reprezentant unic in Romania al concernului Klebchemie GmbH, Klebrom.ro vinde adezivi cu un spectru larg de utilizare, atat pentru mediul exterior, cat si pentru mediul interior. Dar nu este singura categorie de produs pe care o vei gasi in acest mediu de achizitie de incredere. Cel mai bun lac pentru parchet se gaseste tot in acest magazin. Cere o oferta celor de la Klebrom.ro si bucura-te de cele mai bune produse.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here