Cum poți reda fermitatea pielii? 10 recomandări pentru un ten tânăr și frumos

0
252

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Odată cu înaintarea în vârstă își pierde elasticitatea și fermitatea. Există mai multe soluții pentru a avea un ten tânăr și frumos pentru mai mult timp. Vizita la medicul specialist este necesară pentru a putea lua cea mai bună decizie pentru tine. 

Îmbătrânirea, alături de expunerea la soare fără protecția adecvată, alimentația deficitară, poluarea aerului, dar și fumatul, sunt factori care provoacă reducerea elasticității și fermității pielii, precum și un aspect tern, fără strălucire al tenului. Stilul de viață și moștenirea genetică pot face ca fermitatea să fie deficitară chiar și mai devreme decât în mod normal. Am pregătit pentru tine câteva recomandări de care să ții cont pentru a avea un ten frumos și sănătos. 

1. Chirurgia plastică

Printre procedurile cele mai apreciate pentru a reda frumusețea și prospețimea tenului se află liftingul facial chirurgical și liftingul gâtului. Ridicarea pielii prin facelift implică și repoziționarea pielii și a țesutului moale. Procedura are efecte deosebite asupra feței, însă, îmbunătățește jumătatea inferioară a feței, în special linia maxilarului. 

Evident, alături de această intervenție chirurgicală pot fi necesare și alte tehnici, așa cum este cazul unui peeling chimic sau resurfacing cu laser, un browlift sau un lifting al gâtului pentru rezultate spectaculoase. 

2. Îngrijire adecvată

Înainte de a se ajunge în stadii în care pielea este lipsită de fermitate și strălucire, dar și după o intervenție chirurgicală, îngrijirea potrivită a pielii tenului este esențială. Aceasta presupune folosirea unor produse specifice vârstei, dar și tipului de ten, dimineața și seara, pentru ștergerea machiajului și a impurităților acumulate pe parcursul zilei și nopții, curățarea în profunzime, tonifierea corectă și hidratarea adecvată. 

3. Controale preventive

Așa cum mergi la medic pentru analize periodice, la fel trebuie să faci și cu pielea tenului. Controalele de specialitate sunt necesare pentru îngrijire profesionistă și depistarea problemelor pielii în faza de debut, cât șansele de tratare și vindecare sunt mai mari. 

De altfel, nu trebuie să stai până când problemele tenului se agravează. Cu cât mergi mai devreme la medic pentru ajutor medical avizat, cu atât mai bine vei avea grijă de tenul tău, pielea va fi mai frumoasă și mai sănătoasă. 

4. Dietă echilibrată 

O dietă echilibrată vine în sprijinul întregului organism. Pielea are nevoie de hrană diversificată, de calitate, care să îi asigure nutrienții necesari pentru refacerea țesuturilor din profunzime. 

5. Hidratare optimă

Cantitatea de apă băută zilnic are efect și la nivelul pielii. Deshidratarea sau o cantitate de apă diminuată își va pune amprenta, în timp, asupra tenului. Astfel, pielea devine uscată și fără strălucire. 

6. Odihnă de calitate

O noapte pierdută ocazional nu este o problemă mare la tinerețe. Nopțile nedormite, dar și prezența factorilor de stres pot afecta tenul și fermitatea pielii. Somnul de cel puțin 8 ore pe noapte, neîntrerupt, într-o poziție care să nu pună presiune pe pielea tenului sunt lucruri ce trebuie avute în vedere. 

7. Renunțarea la vicii

Fumatul îmbătrânește pielea și chiar poate cauza schimbarea culorii normale a acesteia. 

Alcoolul duce la deshidratare, cu impact puternic asupra aspectului și structurii pielii.

Dacă fumezi este bine să iei în considerare renunțarea la acest obicei, dar și să limitezi consumul de alcool. 

8. Limitarea expunerii la soare

Razele soarelui au efect distructiv la nivelul pielii. Expunerea la soare fără creme cu factor de protecție potrivit, aplicate tot anul, favorizează îmbătrânirea prematură a tenului și chiar pătarea acestuia.  

9. Suplimente alimentare pentru piele

Este indicat să vorbești cu medicul despre problemele cu pielea. În funcție de nevoile tale specifice îți poate recomanda unele suplimente alimentare care să te ajute și cu aspectul, dar și cu sănătatea pielii. 

10. Tratarea bolilor cronice

Atunci când observi o problemă de sănătate este obligatoriu să mergi la medic pentru un diagnostic și tratament potrivit. Bolile cronice trebuie ținute sub control, iar îngrijirile nu trebuie neglijate, pentru ca sănătatea pielii să nu fie afectată. 

Fermitatea pielii se pierde în timp, cauzele fiind multiple. Controlul medical de specialitate va scoate în evidență prezența problemelor de sănătate complexe, acolo unde există, oferind, în același timp, și soluții variate, pentru a avea din nou un ten tânăr și frumos.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here