9 tipuri de rame pentru ochelari și cum alegi modelul care ți se potrivește

0
159

Indiferent că porți ochelari de vedere sau de soare, este important să alegi modelul de rame care îți avantajează cel mai mult forma feței și care îți reflectă personalitatea. Iată care sunt modelele de rame populare și ce caracteristici au!

1. Rame dreptunghiulare

Mergi la un showroom cu rame pentru ochelari în Sibiu sau în oricare alt oraș, pentru a proba diverse stiluri. Este indicat să procedezi în acest mod, deoarece ai ocazia de a observa cum îți stă cu multe modele și beneficiezi pe loc de ajustare, dacă este necesar.

Ramele dreptunghiulare sunt potrivite în special pentru persoanele care au forma rotundă sau ovală a feței, deoarece lentilele alungite contribuie la crearea unui echilibru al trăsăturilor. Poți opta pentru unele care au rama de sus mai îngroșată.

2. Rame rotunde

Ramele rotunde sunt adecvate mai ales persoanelor care au forma pătrată a feței. Ramele ovale sunt o alternativă la cele rotunde, întrucât și acelea ajustează vizual forma pătrată a feței. Acest tip de rame sunt create, de regulă, subțiri. 

3. Rame pătrate

Stilurile de rame pătrate pun foarte bine în evidență mai ales fețele care au formă de inimă, pentru că reduc optic lățimea frunții, iar accentul cade pe partea inferioară a chipului. Ramele ușor pătrate de mici dimensiuni sau cele tip glazant sunt foarte recomandate persoanelor care au fața în formă de inimă. Această formă a feței este avantajată și de ramele în stil aviator.

4. Rame ovale

Acest tip de rame, la fel ca cele rotunde, sunt potrivite îndeosebi persoanelor cu forma feței pătrată, deoarece au rol în crearea echilibrului trăsăturilor. Sunt indicate cele care au fir, pentru accentuarea părții superioare a chipului. 

5. Rame în stil aviator

Ramele cunoscute ca fiind în stil aviator se potrivesc, la fel ca cele pătrate, persoanelor cu fața în formă de inimă. Optează pentru cele glazante sau subțiri dacă dorești să micșorezi vizual proporțiile generoase ale obrajilor și frunții.

6. Rame în stil ochi de pisică/fluture

Acest stil de rame este extrem de feminin și avantajează fețele care au formă pătrată sau ovală. Modelul de rame în stil ochi de pisică sau fluture ajută la echilibrarea trăsăturilor prin faptul că evidențiază zona pomeților și rotunjesc vizual linia maxilarului.

7. Rame care au contur

Acest tip de rame pot încadra toate tipurile de lentile. În general, se utilizează rame metalice pentru montarea lentilelor cu dioptrii mici, iar cele din plastic sunt preferate pentru lentilele cu dioptrii mari, deoarece sunt ușoare. =

8. Rame care au fir

Modelul de rame cu fir se caracterizează prin faptul că în partea superioară sunt realizate din metal, iar în partea inferioară încadrarea se face cu ajutorul unui fir de nailon care este introdus în lentilă printr-un canal special.

De regulă, această structură avantajează lentilele cu dioptrii mici. Lentilele cu dioptrii mari sunt mai groase și nu pot fi ascunse cu ajutorul ramelor. Persoanele care au forma feței alungită sunt avantajate de acest stil de rame.

9. Rame glazant (fără contur, cu șurub sau capse)

Ramele glazante reprezintă cele lipsite de contur, în care lentilele sunt fixate cu șuruburi sau capse. Spre deosebire de alte tipuri de rame, acestea sunt extrem de ușoare.

Te invităm să ții cont de recomandările noastre, pentru a face alegerile care să te avantajeze cel mai mult. Reține că cel mai important lucru este să te simți bine purtând ramele pentru care optezi. Preferințele și particularitățile diferă de la persoană la persoană, astfel că, dacă apreciezi că îți stă bine cu un model diferit, alege-l pe acela!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here