5 beneficii importante ale cafelei

0
77
set de cafea de la Pravalia cu Surprize

Cafeaua este destul de uimitoare. Aceasta bautura nu numai ca iti ofera energia de care ai nevoie pentru a-ti incepe ziua, dar are si capacitatea de a aduce oamenii impreuna. Fie ca este vorba de intalnirea cu un prieten la o cafenea sau de o pauza de la serviciu, cafeaua pare sa imbunatateasca intotdeauna lucrurile. Dar ce face cafeaua ca sa te simti atat de bine?

1. Cafeaua iti da energie

De fapt, este unul dintre principalele motive pentru care atat de multi oameni o beau. Cafeaua este bautura preferata de dimineata cu cofeina a milioane de oameni din intreaga lume. Si daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca iti incepi ziua cu o ceasca draguta dintr-un set de cafea de la Pravalia cu Surprize.

Cofeina blocheaza receptorii de adenozina din creier, ceea ce impiedica aceasta substanta chimica sa te faca sa te simti obosit. Cu alte cuvinte, cofeina iti ofera un plus de energie atunci cand ai cea mai mare nevoie. Doar asigura-te ca o bei cu moderatie. Ca si in orice altceva, moderatia este cheia.

2. Cafeaua este o bautura sociala

Daca exista un lucru pe care oamenii de toate culturile si mediile pot fi de acord, acesta este cafeaua. Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume.

Aceasta bautura iubita are talent de a depasi barierele sociale si de a sparge gheata in toate circumstantele.

3. Cafeaua la serviciu

Esti blocat la serviciu, cu ochii incetosati privind ecranul computerului. Lista de lucruri de facut pare imposibila si nu poti sa nu te intrebi daca exista o modalitate de a scapa de acest ciclu nesfarsit de treburi. Dar apoi, ca o raza de soare care strapunge norii, cineva se ofera sa-ti faca o cafea. Si dintr-o data, totul este putin mai bine.

4. Cafeaua iti imbunatateste abilitatile cognitive

Cofeina poate avea un efect pozitiv asupra abilitatilor tale cognitive, ajuta la imbunatatirea atentiei si a concentrarii prin blocarea receptorilor de adenozina din creier. Adenozina este o substanta chimica care te face sa te simti obosit.

5. Cafeaua relaxeaza si destreseaza

Cafeaua este nectarul zeilor, dar are si reputatia proasta de a fi o substanta de care ai nevoie pentru a trece printr-o noapte nedorita. Cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este ca o cafea nu este doar un stimulent – este, de asemenea, o modalitate excelenta de a te relaxa si de a scapa de stres. Potrivit stiintei, cafeaua creste nivelul de dopamina si norepinefrina, doi neurotransmitatori asociati cu fericirea si vigilenta.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here