Cine poate efectua intretinerea unui teren sportiv?

0
208
aceasta intretinere teren sportiv

Mai multe entitati se pot ocupa de intretinerea regulata a unui teren sportiv. Acestea pot fi echipele tehnice ale orasului sau un partener privat specializat in acest gen de lucrari.

Echipele tale tehnice

Daca ai echipe tehnice in municipalitatea ta, poti include aceasta intretinere teren sportiv regulata in programul lor. Aceasta este solutia cea mai putin costisitoare, cu conditia ca agentii tai tehnici sa fie instruiti corespunzator pentru a efectua aceasta intretinere in bune conditii.

Prin instalarea noului tau teren sportiv, angajatii se pot ocupa de pregatirea echipelor tale tehnice. Ei vor avea astfel capacitatea de a efectua intretinerea regulata de baza a terenului. Cu toate acestea, daca este grav deteriorat sau daca o piesa care afecteaza siguranta este susceptibila sa se rupa, te sfatuim insistent sa apelezi la echipele care au montat structura. Sunt in cea mai buna pozitie pentru a efectua reparatii mai profunde.

Un profesionist in domeniul sportiv

Daca nu ai echipe tehnice in municipiul tau, poti incheia un contract de intretinere cu un furnizor privat de servicii. Acestia se pot ocupa de intretinere pe baza unui contract care include:

  • Verificarea punctelor de ancorare, elemente de fixare, ansambluri etc.
  • Intretinerea acoperirii solului tau.
  • Incercari de sarcina pe componente structurale.
  • Inlocuirea pieselor uzate sau deteriorate.

Fiecare teren sporitv este unic si se stabileste un program de intretinere cu frecventa vizitelor si verificarile care trebuie efectuate. Acesta este personalizat in functie de specificul terenului tau. Astfel, te vei bucura cu siguranta de o structura in stare buna pe tot parcursul anului.

Cat de des trebuie efectuata intretinerea?

Chiar daca terenurile de sport sunt foarte rezistente si necesita putina atentie, ele trebuie totusi intretinute in mod regulat pentru a asigura o viata lunga.

Dincolo de intretinerea de baza si inspectiile vizuale regulate, este recomandabil sa efectuezi o intretinere mai avansata o data sau de mai multe ori pe an. Depinde de tipul de teren, de frecventa de utilizare, de vremea de afara, de stratul ales, de personalizarea acestuia…

De asemenea, este necesar sa se planifice in aceasta intretinere realizarea incercarilor de sarcina aproximativ o data la doi ani. Aceasta frecventa este stabilita astfel incat sa respecte cerintele de siguranta pe care trebuie sa le indeplineasca portile de fotbal, handbal, hochei pe teren si baschet. Aceste teste asigura ca acele cosuri sau porti sunt bine fixate si inca puternice. Si ca nu risca sa raneasca sportivii.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here