7 detalii ce nu trebuie să lipsească de la o nuntă

0
98

Organizarea unei nunți este un proces complex, care trebuie să țină cont de nenumărate aspecte, toate cu o importanță crescută pentru miri. Fie că este vorba despre ținutele personajelor principale, tematica locației, tortul festiv, meniurile de pe masă sau plicurile de bani, fiecare element în parte poate contribui la succesul petrecerii.

Adesea, chiar detaliile aparent insignifiante pot face diferența dintre o nuntă banală și una de neuitat, apreciată de toți invitații. Iată ce nu trebuie să lipească de la o nuntă pe cinste!

1. Panoul cu locurile invitaților la mese

Odată ce invitații ajung la restaurantul sau în locația în care va avea loc petrecerea, este important ca aceștia să știe exact unde să se așeze, pentru a evita momentele inconfortabile.

În lipsa unui panoul vizibil, așezat chiar la intrarea în zona meselor, invitații se pot așeza aleatoriu sau își vor căuta numele la fiecare masă, ceea ce va crea neînțelegeri și disconfort.

Așadar, nu uita să așezi planul meselor la vedere, sub formă de scheme ușor de înțeles. Numerotează mesele și scrie numele complet al invitaților.

2. Cartonașele cu nume sau plicurile pentru bani

Când invitații ajung la masa lor, este la fel de important să găsească rapid cartonașul cu numele lor, pentru a ști exact unde să se așeze.

De cele mai multe ori, acest cartonaș este înlocuit de un plic pentru bani, inscripționat cu numele fiecărei persoane. Poți găsi mai multe modele de plicuri de bani pentru nuntă, dintre care să alegi ce se potrivește cel mai bine evenimentului tău.

Orice ai alege, asigură-te că nu uiți de acest detaliu important.

3. Mărturiile

Tot pe mese trebuie să se regăsească și mărturiile alese de miri. Acestea pot fi orice obiecte de mici dimensiuni, alese ca semn de apreciere și amintire pentru cei prezenți.

Deși reprezintă mici detalii, mărturiile vor surprinde plăcut pe toată lumea și vor fi apreciate, fără îndoială, mai ales dacă sunt alese în conformitate cu tematica evenimentului sau cu personalitatea mirilor.

4. Locul amenajat pentru daruri

Chiar dacă invitații vor plăti consumația și vor oferi o anumită sumă de bani în plicurile de pe masă, mulți dintre ei vor veni cu un cadou suplimentar pentru miri și este important să rezervi un mic spațiu pentru acest lucru. Poate fi o sală diferită a locației sau un colț de sală, semnalizat corespunzător.

5. Garderoba

Dacă nu organizezi nunta în mijlocul verii, sunt șase foarte mari ca invitații să aibă cu ei un cardigan, un sacou sau o geantă mai mare pe care vor dori să o lase undeva pe parcursul petrecerii. De aceea, este esențial să nu uiți de amenajarea unei mici garderobe.

6. Mese de cocktail poziționate în aer liber

Chiar dacă nunta va avea loc în interior, într-un restaurant, iar invitații vor sta împreună la mese, este important să amenajezi și un spațiu în aer liber, pentru cei care vor să ia o gură de aer, să fumeze sau să socializeze și să ciocnească un pahar de șampanie cu persoane care stau la o masă diferită.

Amplasează câteva mese înalte, de cocktail, care nu au nevoie de scaune, chiar la ieșirea din restaurant. Toată lumea va aprecia acest mic detaliu.

7. Zona pentru fotografii

Fotograful este un personaj cheie la orice nuntă, căci orice cuplu dorește să imortalizeze această zi unică. Acesta se va plimba prin locație și va surprinde cadre spontane, însă este la fel de important să existe o zonă special amenajată pentru poze.

Invitații vor dori să se fotografieze împreună cu un fundal neutru și plăcut, așa că un perete acoperit cu un fundal elegant este tot ce ai nevoie.

În final, dacă vei avea grijă de toate aceste detalii, vei avea parte de o nuntă pe cinste, iar atenția ta la detalii va fi extrem de apreciată.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here