Cum îți protejezi investiția într-un telefon mobil?

0
236

Fie că suntem acasă, la birou sau în vacanță, telefoanele mobile ne fac viața mai frumoasă. Producătorii acestor gadgeturi au înțeles și exploatat acest lucru, motiv pentru care și produsele create reflectă extrem de fidel investițiile pe care le-au realizat. În consecință, telefoanele mobile au devenit treptat tot mai performante, dar și mai scumpe, iar designul lor atractiv le face extrem de atrăgătoare pentru oricine, indiferent de venit.

Pentru a-ți proteja investiția într-un telefon mobil ai mai jos câteva sugestii pe care le poți lua în considerare:

1.      Protejează-l cu o husă/carcasă  

Un telefon mobil cum este cel de la Apple, este o investiție considerabilă, iar ultimul model lansat – iPhone 14 Pro Max poate ajunge chiar până la 10.000 de lei, cum e cel cu memoria internă de 1TB. Astfel, pentru a le proteja împotriva daunelor fizice, este important să le montezi un sistem de protecție sporită, cum sunt husele 14 pro max de la Lerato, care au un design deosebit și sunt plăcute la atingere. Extrem de rezistente, din policarbonat, acestea îți vor proteja telefonul tău Apple de orice zgârieturi, lovituri, șocuri, picături de apă sau praf. Intră acum pe site-ul lor pentru a descoperi toate modelele disponibile, colorate sau transparente, alegând varianta care ți se potrivește stilului tău.

2.      Nu-l ține în buzunar!

Deși pare un loc sigur, ținutul telefonului mobil în buzunarul exterior al pantalonilor nu este o opțiune foarte fericită, atât din perspectiva pierderii, cât și a furtului. Atunci când te apleci să-ți înnozi șiretul, de exemplu, plierea buzunarului poate face ca telefonul să-ți iasă din pantaloni fără măcar să-l simți. De asemenea, când ești într-un loc aglomerat, cum sunt concertele sau mijloacele de transport în comun, buzunarele sunt cele mai expuse hoților. Oamenii legii recomandă ca acest gen de gadgeturi să fie depozitate în buzunarele interioare ale hainelor sau în genți/rucsacuri închise.

3.      Instalează-ți un soft de localizare a telefonului

Dacă deții un smartphone cu funcție GPS, producătorii de telefoane ți-au pus la dispoziție o gamă variată de softuri de localizare prin care să-ți protejezi investiția, indiferent dacă ea a fost pierdută sau furată. Find my iPhone, Gadget Track, Google Photos/Timeline sunt doar câteva dintre programele de localizare cele mai folosite și care te pot transforma într-un mic detectiv particular. În schimb, dacă nu ai un telefon cu GPS, este bine să știi că-l poți găsi după IMEI. În acest caz va trebui să te adresezi atât Poliției cât și operatorului de telefonie, pentru blocarea aparatului.

4.      Fă-ți o asigurare

O asigurare care acoperă toate tipurile de daune și furt este una dintre cele mai bune variante pentru tine. Prețurile pot ajunge până la 1000 lei/an, pentru telefoanele cele mai scumpe, dar, chiar și așa, acest cost va fi cu mult sub valoarea telefonului și a unei eventuale reparații efectuate din banii tăi.

Nevoia de relaționare cu semenii, coroborată cu evoluția constantă a tehnologiilor de comunicație, au făcut ca aceste mici dispozitive să se găsească, pentru mai bine de un deceniu, în topul achizițiilor online de electronice. Fiind un dispozitiv aproape indispensabil, este foarte important să-ți protejezi telefonul cât poți tu mai eficient, în funcție și de bugetul de care dispui.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here