Prinzătorii de câini de la ASPA fac economii la combustibil

0
197

O înregistrare audio primită la redacție în care protagoniști ar fi șeful Serviciului de Capturări București, din cadrul ASPA, Ionuț Vasile, și mai mulți subalterni arată cum prinzătorii de câini sunt învățați să economisească combustibil.

Locul unde a fost ucisă Ana / Foto: Inquam Photo / Sabin Cirstoveanu

Locul unde a fost ucisă Ana / Foto: Inquam Photo / Sabin Cirstoveanu

În timp ce Primăria Sectorului 6 susţine că Poliţia Locală nu a fost înştiinţată cu privire la situaţia câinilor din zonă, reprezentanţii ASPA arată că tocmai poliţiştii locali au alungat câinii atunci când urmau să fie capturaţi.

O înregistrare audio primită la redacție în care protagoniști ar fi șeful Serviciului de Capturări București, din cadul ASPA, Ionuț Vasile, și mai mulți subalterni arată indicațiile primite de prinzătorii de câini de la conducere.

Prinzător câini fără stăpân: Am auzit ceva, dar nu ştiu dacă e adevărat, că ai transmis tu cuiva să ridicăm câini doar la sesizări, nu să mai ridicăm şi noi de pe stradă.

Ionuț Vasile: Pentru moment, da, dar îţi spun şi de ce. E problemă mare cu motorina şi cu locurile în adăposturi, foarte mare problemă.

Prinzător câini fără stăpân: Şi dacă merg între două sesizări, ca să înţeleg, dacă văd vreun câine pe stradă, ce fac?

Ionuț Vasile: Dacă poţi să îl iei, îl iei. Doar dacă poţi.

Prinzător câini fără stăpân: Păi ori îl iau, ori nu îl mai iau?

Alt prinzător câini fără stăpân: Şi în restul timpului ce fac? Mă duc la reclamaţii şi stau acolo?

Ionuț Vasile: Stai în zona respectivă, da.

În februarie 2021, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a semnat un document prin care Diana Pungă, city-managerul București, era împuternicită să coordoneze atribuțiile Autorității pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, Diana Pungă i-a solicitat ulterior directorului de la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) să ceară de la ASPA să îl detașeze pe șeful echipelor de capturare, specialistul care știa cum să organizeze echipajele de capturare și să lucreze cu prinzătorii de animale.

În locul lui, Diana Pungă l-a adus pe Ionuț Vasile, un om fără experiență în domeniu. În urmă cu un an, în februarie 2022, Primăria Capitalei anunţa că programul echipelor ASPA a fost mărit, pentru a asigura permanenţa echipelor de intervenţie. Chiar Diana Pungă făcea declaraţii pe această temă.

Reporterii „Adevărul” au încercat să o contacteze pe aceasta, dar avea telefonul închis.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here