Stirea zilei
Poziţia Germaniei cu privire la situaţia minorităţii române din Ucraina: Drepturile să fie respectate
În cadrul primei părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, senatorul Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCE, s-a adresat, în plenul Adunării, ministrului german al afacerilor externe, Annalena Baerbock. În intervenţia sa, senatorul Corlăţean s-a referit la sprijinul consistent acordat Ucrainei de statele europene, inclusiv România, în aceste momente dificile în care autorităţile de la Kiev sunt nevoite să îşi apere suveranitatea şi integritatea teritorială în faţa agresiunii militare neprovocate şi nejustificate a Federaţiei Ruse.
„Pe acest fundal, din păcate, s-a acumulat în ţara noastră, în ultimii ani, inclusiv în 2022, o dezamăgire crescândă cu privire la tratamentul discriminatoriu la care sunt supuse minorităţile naţionale din această ţară, inclusiv minoritatea română, din cauza legislaţiei restrictive din Ucraina în domeniul educaţiei în limba maternă şi în condiţiile adoptării recente a legii minorităţilor naţionale. În acest context, senatorul Corlăţean a solicitat şefei diplomaţiei germane poziţia autorităţilor de la Berlin cu privire la acest subiect, având în vedere că respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale figurează printre criteriile politice de aderare la Uniunea Europeană şi este definită foarte clar prin standardele juridice europene ale Consiliului Europei”, se arată într-un comunicat al Senatului României.
În răspunsul său, ministrul de externe german a arătat că respectarea drepturilor minorităţilor naţionale în Ucraina este un subiect care a fost ridicat de România, Ungaria şi alte state membre în cadrul Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene.
Totodată, demnitarul german a relevat că vocaţia europeană a Ucrainei, validată anul trecut prin acordarea statutului de ţară candidată la UE, presupune bineînţeles şi asumarea şi respectarea acquis-ul european, respectiv a criteriilor politice de aderare.
Sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg, are loc în perioada 23-27 ianuarie 2023.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Actualitate
Let’s Meet Romania: Locul unde întâlnirile devin reale!
Te-ai săturat de conversațiile interminabile pe aplicații de dating care nu duc nicăieri? Vrei să cunoști oameni noi într-un mod autentic și distractiv, chiar aici, în București? Let’s Meet Romania este soluția pe care o căutai!
Noi organizăm evenimente special gândite pentru oameni singuri care vor să socializeze într-un cadru relaxat și plin de energie. Fie că ești în căutarea unei experiențe palpitante de speed dating, vrei să te distrezi la petreceri pentru singles, sau să explorezi viața de noapte a Bucureștiului printr-un bar crawl, Let’s Meet Romania aduce totul la un loc.
De ce să alegi Let’s Meet Romania?
Evenimente variate și interactive – În fiecare lună, organizăm diverse activități care îți permit să interacționezi direct cu oameni noi și interesanți. Fiecare eveniment este o șansă reală de a lega conexiuni autentice.
Comunitate activă și prietenoasă – Participanții noștri sunt deschiși, dornici de noi prietenii și experiențe. Te așteaptă un mediu primitor, unde vei simți că aparții.
Fără presiuni, doar distracție – Evenimentele noastre sunt despre a te bucura de moment, fără a te simți obligat să faci pași pe care nu-i dorești. Vii să te distrezi, iar dacă se leagă o prietenie sau o poveste de dragoste, cu atât mai bine!
Mai mult decât evenimente: Un site gratuit de dating
Dacă preferi să începi cu un simplu chat online, Let’s Meet Romania îți pune la dispoziție și o platformă de dating gratuit, unde poți cunoaște oameni înainte de a-i întâlni față în față. Cu o interfață ușor de utilizat și profiluri verificate, ai siguranța că discuți cu persoane reale, care caută aceleași lucruri ca și tine.
Dacă ești gata să trăiești experiențe de neuitat și să cunoști oameni noi într-un mod natural și distractiv, te așteptăm la următorul nostru eveniment! Verifică calendarul nostru de evenimente pe site și înscrie-te acum la o seară de speed dating, la următoarea petrecere pentru singles, sau vino alături de noi în următoarea excursie.
Nu lăsa iubirea și distracția să te ocolească. Intră în comunitatea Let’s Meet Romania și descoperă cum poate fi viața când întâlnirile devin reale!
Politica
Bruxelles: România a dat o lovitură de proporții! Roxana Mînzatu a primit funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat componența noii Comisii Europene, iar România a dat o lovitură de mari proporții în negocierile de la Bruxelles.
Roxana Mînzatu, comisarul european din partea României, a primit portofoliul pentru Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie din cadrul Comisiei Europene, dar marea lovitură pentru țara noastră este funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene.
Roxana Mînzatu va fi unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene, zona sa de activitate fiind una de mare interes și va lucra în legătură foarte strânsă cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Portofoliul pentru Muncă, Drepturi Sociale și Locuire va fi unul mult mai important în noua Comisie Europeană. Va fi un post cu multe competențe în plus pe probleme care țin de salarii, pensii și ajutoare.
Roxana Mînzatu este unul dintre specialiștii României pe zona fondurilor europene. A fost 13 ani consilier județean la Brașov și a lucrat cu fonduri europene. A fost subprefect la Brașov, dar și președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
Începând cu anul 2004, a fost consilier de integrare în Ministerul Integrării Europene, a fost consultant, manager de proiect şi formator în companii din Bucureşti, Bruxelles şi Braşov, a condus fundaţia Şcoala Română de Afaceri – Braşov, a pregătit şi implementat proiecte cu finanţare europeană sau naţională pentru companii, administraţii publice locale dar şi pentru organizaţii non-guvernamentale.
În iunie 2024 a fost aleasă europarlamentar PSD, din postura de secretar de stat numit la conducerea Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene, structură aflată în subordinea directă a premierului.
Roxana Mânzatu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative (specializarea Ştiinţe Politice Engleză) în cadrul Universităţii din Bucureşti (2002), deţine un master în integrare europeană (2005) şi este absolventă a programului Public Leadership Credential al Harvard Kennedy School of Government (2022).
Stirea zilei
Ce impact au tehnicile de predare interactivă asupra performanțelor academice? Novakid.ro are răspunsul
Într-un peisaj educațional în continuă evoluție, tehnicile eficiente de predare și învățare sunt mai importante decât oricând. Dovadă este și raportul „Indicatori naționali pentru dezvoltare durabilă – Orizont 2030”, care scoate la iveală că în România se înregistrează un nivel de 2 ori mai mare al tinerilor care au cunoștințe reduse la disciplinele școlare principale (citit, științe și matematică), comparativ cu media UE din perioada 2009-2018.
Efectele acestei realități triste se fac simțite mai ales în contextul discuțiilor despre Evaluarea Națională și Bacalaureat, unde 25,6% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii sub 5, iar 21,8% dintre candidații din clasa a XII-a au fost declarați respinși. În consecință, metodele tradiționale – bazate în mare parte pe memorarea mecanică – sunt astăzi din ce în ce mai dezbătute, întrucât nu încurajează suficient de mult gândirea critică.
Avantajele unei metodologii moderne
Platforma Novakid revitalizează cadrul educațional din România, oferind elevilor un mediu de studiu inovator. Fiind o școală ESL (de engleză ca limbă secundară) de top pentru copii, folosește metodologii moderne și prioritizează caracteristicile individuale ale cursanților, sprijinind participarea activă.
Printre tehnicile de predare și învățare recomandate de Elena Campanella, Director al Corpului Profesoral Novakid, se numără:
- Învățarea interactivă – implică elevii în activități, jocuri și scenarii din viața reală, învăluind studiul în plăcere și, de asemenea, sporind buna înțelegere și motivația pentru a dobândi noi cunoștințe;
- Gamificarea – combină elementele de joc cu educația, îmbunătățind învățarea prin adăugarea unei componente interactive și personalizate;
- Feedback-ul individual – această abordare personalizată ajută la identificarea domeniilor specifice care trebuie revizuite și încurajează progresul continuu;
- Utilizarea tehnologiei – inteligența artificială avansată permite urmărirea performanțelor cursanților și adaptarea lecțiilor în consecință. Astfel, fiecare copil primește la Novakid o experiență de învățare unică, potrivită ritmului și stilului său;
- Mediu de învățare flexibil – Novakid pune la dispoziție un mediu educațional ce poate fi accesat de oriunde, sprijinindu-i pe juniori să învețe în propriul ritm și după propriul program. Această flexibilitate este deosebit de benefică pentru echilibrarea sarcinilor școlare cu alte activități;
- Concentrarea pe gândirea critică și dezvoltarea abilităților soft – Novakid promovează gândirea critică și abilitățile soft, încurajând elevii să pună întrebări, să se angajeze în discuții și să rezolve problemele în mod creativ. Prin această metodă, este favorizată o înțelegere mai profundă a subiectului;
- Construirea unei comunități – accesul la o rețea de susținere oferă elevilor oportunitatea de a împărtăși experiențe, de a colabora la proiecte și de a se motiva reciproc. Prin introducerea sesiunilor de vorbire în grup, Novakid promovează învățarea colaborativă și sentimentul de apartenență, în timp ce ajută cursanții să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire.
Eficiența, oglindită prin creșterea bazei de clienți
Productivitatea tehnicilor amintite anterior este ilustrată și prin propunerile Ministerului Educației din iunie 2024, venite ca răspuns la rezultatele slabe ale școlarilor la testările PISA, componenta „gândire creativă”. Direcțiile de acțiune pentru unitățile de învățământ includeau învățarea prin investigație, cea pe bază de proiecte sau prin joc, precum și folosirea tehnologiei sau oferirea de feedback constant și constructiv.
Eficiența metodologiei Novakid este oglindită, de asemenea, și prin creșterea bazei de clienți. Concret, doar în 2024, 11,7% dintre utilizatori s-au alăturat ca urmare a recomandărilor primite, segmentul în cauză crescând cu 10% comparativ cu anul precedent.
Impactul pozitiv al lecțiilor Novakid este observabil în video-ul următor, ce surprinde progresul pe care îl pot face cursanții după doar 6 luni:
Sesiunile practice, o reală necesitate
Pe lângă metodele adoptate pentru transmiterea informațiilor, cele care vizează transpunerea în realitate sunt la fel de esențiale, iar elevii sunt conștienți de asta. Conform unui studiu Up Generation, aproape trei sferturi dintre tinerii români (72%) îşi doresc programe de învăţare bazate pe exemple practice, exerciţii şi scenarii reale de viaţă. Mai mult decât atât, conform unui sondaj Novakid, 48% dintre părinți solicită deopotrivă mai multe sesiuni practice pentru copii.
Pentru a răspunde acestei nevoi, școala de engleză online a lansat World Kids Academy, dedicat atât categoriei de vârstă 4-12 ani, cât și 13-17 ani. Luând forma unor sesiuni de practică în grup, cu maximum 6 participanți din diverse țări, conceptul este menit să sporească implicarea voluntară în conversații și să îmbunătățească încrederea copiilor în abilitățile lor lingvistice. În acest fel, cursanții se bucură de noi oportunități de conectare, învățare, implicare și dezvoltare, dar au acces și la un spațiu ce amplifică motivarea, fiind lipsit de bariere, note sau clasicele teme.
La doar 4 luni de la lansarea oficială a World Kids Academy, impactul este unul considerabil. Au fost susținute deja 3.000 de sesiuni cu 13.500 de studenți din întreaga lume, în cadrul cărora vorbirea limbii engleze a devenit mai plăcută și distractivă, iar sentimentul de apartenență la comunitate a deschis uși către noi prietenii. Costul lunar al acestor ateliere este de 169 RON, iar mai multe detalii despre structură pot fi găsite aici.
Novakid este o platformă ESL (de învățare a englezei ca limbă secundară) pentru copii. Bazându-se pe învățarea prin jocuri, Novakid duce studiul online la nivelul următor.
Metodologia include formate de învățare individuală, de grup și de auto-învățare, în funcție de nevoile cursanților. Elevii asimilează limba engleză prin jocuri captivante și distractive, atât în timpul lecțiilor cu profesorul, cât și în afara lor. Mediul online permite învățarea în propriul ritm și în confortul propriei locuințe, făcând educația calitativă accesibilă tuturor.
Curriculumul este aliniat cerințelor din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CEFR) și include cele mai recente metode, cum ar fi abordarea comunicațională, CLIL și gamificarea, combinate cu o varietate de soluții de inteligență artificială, recunoaștere vocală și vizualizare 3D.
-
Politicaacum 3 zile
Bruxelles: România a dat o lovitură de proporții! Roxana Mînzatu a primit funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene
-
Comunicateacum 3 zile
Costineștiul Devine Destinația Favorită pentru Cereri și Nunți la Marea Neagră
-
Actualitateacum 2 zile
Let’s Meet Romania: Locul unde întâlnirile devin reale!
-
Actualitateacum 2 zile
WordPress România: Soluția ta completă pentru succesul online
-
Actualitateacum 3 zile
De ce este serviciul de inchirieri masini o solutie practica
-
Lifeacum 3 zile
Mânerele pentru Mobilier de la PROTÉGÉ PAROL Timisoara. Ce aleg: Preț, Calitate sau Sustenabilitate?
-
Comunicateacum 17 ore
Beneficiile unui Website de Prezentare Profesional pentru Afacerea Ta
-
Socialacum 2 zile
Test poligraf în strategia pentru apărarea legală: Sfaturi pentru avocați