„Caracatița din comuna Tomești”- județul Iași

0
2854

 Mijloacele de informare în masă, publice şi private sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.Dezvoltarea materială şi spirituală a omului, exercitarea libertăţilor prevăzute prin Constituţia României şi mai ales a acelora prin care se exprimă gândurile, opiniile, credinţele religioase şi creaţiile de orice fel implică şi posibilitatea de a putea recepţiona date şi informaţii privind viaţa socială, politică, economică, ştiinţifică şi culturală cu caracter fundamental. Astfel, conţinutul dreptului la informaţie este complex, dimensiunile sale fiind în continuă dezvoltare. 

De aceea, stabilind clar ceva de la bun început, acest text nu se vrea deloc asemenea unui articol propagandistic, dar are valențe de a expune multe din „faptele de glorie” ale celor care conduc destinele semenilor din comuna Tomești, județul Iași!

De altfel, nu avem pretenția de a expune detaliat toate subterfugiile, dar le vom sintetiza activitatea recentă, din punct de vedere al siguranței cetățenilor, prin vocea unui om cu judecată și trăire dreaptă-autorul textului de mai jos.

Se pare că se petrec lucruri ce depășesc bunul simț și de aceea, colectivul Ziarului Nationalul.ro ia atitudine și apără prin acest demers pe cei…mai mult sau mai puțin blagosloviți, de…lipsa proiectelor pe care a reușit să le implementeze edilul Ștefan Timofte. Totodată, facem apel la autoritățile publice centrale, ca să se autosesizeze și să ia măsurile cuvenite.

Despre toate aceste teme, despre nivelul actual și perspectivele de dezvoltare ale comunei Tomești,vă veți convinge, lecturând acest text, primit la „poșta redacției.”

Vă avertizăm că vă veți confrunta cu realități dure, deloc mediatizate, ce aruncă efectiv în aer imaginea de real succes, pe deplin imaculată a unor politicieni pe deplin nepăsători, indolenți dar și „plini de resurse”. Garantăm dreptul dumneavoastră, al tuturor cititorilor la a fi informați, unul fundamental, care nu poate fi îngrădit, ce face parte din Constituţia României, la articolul 31, incluzând  faptul că ” autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.”

” Acum câteva zile când s-a produs acel (ultim-deocamdată) accident, 
solicitam primarului Timofte să demareze urgent o inițiativă, prin care, măcar să limităm puternic numărul acestor accidente. De asemenea îmi doresc din tot sufletul să evit și să limitez și gravitatea acestora, în cazul în care nu se poate eliminarea totală a acestui fapt!
Soluții, sunt bineînțeles, doar că lipsa de interes primează, ori așa cum spuneam, când ai sub dos mașină de zeci de mii de euro care îți oferă un grad enorm de siguranță, nu ești interesat să te implici pentru siguranța și viața altora („prostimii”), care nu prezintă nici-o valoare, până la momentul electoral!?
Dar poate că toată această „caracatiță din administrația locală”, ori nu are capacitatea de-a găsi soluții pentru problema în cauză, ori poate n-are interes!
Mă adresez și dumneavoastră, cititori ai Ziarului Naționalul.ro și vă întreb direct, fără niciun fel de menajamente… „ce credeți, oameni buni, ce mai poate fi realizat?”
De altfel, din aceste motive i-am și propus primarului Timofte, public, prin intermediul precedentului articol, să îl ajut pe el și toată „gașca veselă” din administrația locală cu acțiunea de îndrumare, de consiliere, pentru a rezolva problema persistentă de ani și ani.
A sosit vremea să spunem lucrurilor pe nume și să prețuim darul cel mai de preț lăsat de către Bunul și Adevăratul Dumnezeu – viața. M-am cutremurat și mărturisesc sincer că am în continuu fiori numai când mă gândesc la câte pagube enorme au avut de suferit destui de mulți semeni, ținând cont de viețile omenești pierdute și de familiile rămase neconsolate!
Posibil că ar nepăsarea unora de a gândi și de a acționa pe principiul  cu mintea în colțuri” perpetuează acest fenomen cu totul nedorit, de genul multor remarci „nevinovate”  aproape comune : „Eh, dacă nu mi s-a întâmplat mie, asta e… Că mie nu mi se poate întâmpla!”
Așadar primarul Timofte, trebuie să demareze urgent o inițiativă pentru a rezolva această problemă, ori la propunerea majorității cetățenilor nemulțumiți, vom demara suspendarea lui din funcția de primar, înainte de termen.
Pentru unii care opinau că nu stă în sarcina primarului să se preocupe de această problemă, bănuiesc că erau doar niște oameni puși pe șotii, niște glumeți care mai bine tăceau întrucât nu le face deloc cinste să aibe asemenea reacții în cazul concret al trecerii brutale într-o altă existență… a „ghinioniștilor”.
Culmea este că anumiți indivizi săreau în apărarea „grijuliului primarul” Timofte ( nu ca statuia legendarului predecesor Ștefan cel Mare din fotografie). După cum intuiți, e o listă cu protejați pe care nu o dețin, care au avut sau chiar mai au legătură cu instituția primăriei, fie printr-un loc de muncă cu tangență directă, fie din simplul motiv c-ar avea rude, sau sunt pe deplin abonați la lucrările publice din cadrul Primăriei Tomești.
Deci, dacă tot au argumente, personal îi invit „să se ia de mână” cu actualul primar Timofte și să vină într-o emisiune, față în față cu mine! Dacă au curaj pentru o asemenea tematică, în cadrul civilizat al unei confruntări televizate. Am obosit să tot repet
această invitație, care e lansatădeja de aproximativ trei ani, oameni buni! Dar, fără a exagera, cred că le este efectiv frică de o asemenea emisiune, cu mine față-n față, „cu cărțile pe masă”!?
O zicală veche din popor spune limpede „cum să nu-și apere câinele măcelăria, atâta timp cât de acolo se hrănește!?
Dar chiar și așa, dând curs la lipsa de discernământ, implicare și logică a unora ne întrebăm dacă primarul Ștefan Timofte nu trebuie să aibă inițiativă în situația prezentată, întrucât este un drum național și nu aparține de Primăria Tomești, etc..
De ce totuși actualul edil fost interesat să facă atâtea trotuare, atâția kilometri de pavele, pe marginea acestui drum național, care totuși nu aparține de Primăria Tomești?!
Sau, cumva aparține de Primăria Tomești, doar ce îi convine lui și „caracatiței”?!
Întrebăm și noi, pentru niște prieteni!
Cu totul aparte, special pentru toți apărătorii și fanii declarați ai acestui nevrednic primar Timofte ar fi aducerea aminte a acelui moment când a făcut publicitate vaccinului și a pozat înțepându-se pozând cu serul „miraculos”. Nu cumva „domn Timofte” era sau a ajuns între timp profesor doctor în virusologie?Poate că este profesor, dar nicidecum în domeniul amintit, unii spunând că e un profesor… de sport!Am numai cuvinte de laudă la adresa acestuia și a tuturor celor care fac parte din „fun-club-ul” său. Oricum, după suspendarea lui din funcția de primar, poate că va merge ca profesor de sport la o școală, cu abonament gratuit pe-o linie de tramvai!Dar evident, pe tramvaiul pe care tocmai l-a adus în Tomești, atunci în campania electorală!
Vedeți dumneavoastră dragi cititori ai acestui ziar, înțelepciunea populară mai are o nestemată în tezaur, deoarece, fără nicio trimitere i se poate spune.. „dacă tăceai filosof rămâneai!” Ori mai bine spus, parafrazând, „dacă ar fi tăcut (unii) ar fi rămas filosofi!”
Dar, așa sunt unii, experți în toate! Prima dată erau experți în virusologie, (în tot ce ținea de botniță și vaccinuri) apoi s-au reprofilat în experți în războaie și tehnică militară, strategie (odată cu războiul din Ucraina). Acum mai nou, domeniul de activitate și competență include până și  seismologia și, să fiți siguri că vom avea revelații tot așa…
Mai e foarte puțin, până când vom auzi în discursul public idei năstrușnice sau  „afirmații pline de înțelepciune”  de genul „până și baba Veta, a lăsat cratița și își expune soluția pentru conflictul din Ucraina.”. Acum, chiar vă dați seama că suntem înconjurați numai de experți?
Aș adresa o altă întrebare destul de fină, delicată, de genul :”Ce sentiment au avut cei care eventual s-au înțepat datorită publicității făcute de Timofte, vaccinului „miraculos”?!”
Acum când moartea „subită”, face ravagii în urma injectării cu serul „miraculos”, realizați că toți cei care au promovat, îndemnând sub diferite forme injectarea, se fac direct răspunzători pentru efectele negative și pentru aceste morți „subite”!
O altă întrebare de logică pentru cei din comuna Tomești se poate articula, de o asemenea manieră. Pentru acei oameni care eventual au mers „pe mâna” lui Timofte și s-au injectat în urma publicității fotografice, făcute de acesta, acum ce spun? Bineînțeles, în cazul în care mai sunt printre noi…
Oameni buni, ar fi cazul să vă convină să luptati pentru viața voastră și a copiilor voștri, să trăiți demni, întrucât costă mai mult să muriți decât să trăiți!Unii dintre voi m-au contactat și mi-au spus că în comuna Tomești sunt indivizi care se ocupă bucuroși de înmormântări, iar într-un anumit cimitir „vesel” locul costă cinci mii de euro! Dar acesta este un alt subiect de care mă voi ocupa investigând dacă se confirmă sau nu, toate aceste reclamații…
Așadar mușteriule Stefan, să știi că inclusiv tu, ești pe o listă a celor care au promovat injectarea și care vor fi curând deserviți Justiției, pentru anchetarea acelei publicități care îndemna „prostimea” să se perforeze cu serul „miraculos”!Cel mai probabil veți fi asociați și incriminați, pentru acțiunea de genocid desfășurată împotriva românilor (poporului român)! Asta înseamnă evident CRIMĂ, de care toți promotorii injectării (politicieni, presă, etc) vor da socoteală!
Dacă cineva crede că își va scăpa pielea de judecată, înseamnă că efectiv bate câmpii, pierzând orice contact cu realitatea!Cu siguranță poziția socială, acea de a se cocoța în funcțiile înalte, dimpreună cu mândria și euforia le-a anulat orice fel de raționament! Dar asta nu-i exonerează de realitate…de realitatea de care se vor lovi, trezindu-se…Pentru că, o altă zicală din popor spune.. „fie roata și pătrată, tot se-învârte ea odată!”
Pe final vreau să vă amintesc că, în timp ce eu eram de partea cetățeanului făcând tot posibilul să informez pe toată lumea cu privire la minciuna PLANDEMICĂ și a SERULUI „MIRACULOS”, prin postări pe diferite rețele, presă și televiziune, ieșind și protestând în stradă apărând oamenii, indivizi precum primarul Ștefan Timofte, contracarau acțiunile mele de salvare a oamenilor, făcând publicitate înțeparii cu vaccinul „miraculos”!
Oameni buni, români adevărați, nu ne mai rămâne decât să cugetăm la ceea ce vrednicii noștri înaintași ne-au lăsat moștenire prin scris, dându-ne atât pildă cât și cheia rezolvării acestor probleme:
„Nu dor nici luptele pierdute,
nici rănile din piept nu dor,
cum dor acele brațe slute
care să lupte nu mai vor.
Cât inima în piept îți cântă
ce-nseamnă-n lupta-un braț răpus?
Ce-ți pasă-n colb de-o spadă frântă 
când te ridici cu-n steag, mai sus ?
Înfrânt nu ești atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ți-s.
Adevăratele înfrângeri, 
sunt renunțările la vis. „(Radu Gyr,Îndemn la luptă)
*********************************************************

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto :https://google. com,Cetățeanul Gabriel
Redacția Ziarului Naționalul.ro dimpreună cu domnul redactor Daniel Mihai al platformei BPNews mulțumește domnului Gabriel Apreutesei pentru această mărturie de la fața locului, pe deplin relevantă și susține demersul său civic. 

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here