Scrisoare deschisă adresată Excelenței Sale domnul E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia

0
761

 

Punctele comune ale României întregite şi Turciei republicane au constat în păstrarea teritoriului naţional, consolidării instituţiilor de conducere şi obţinerea unui ritm de dezvoltare economică constant.

În practica relaţiilor externe, atât România cât şi Turcia au înţeles că suveranitatea şi păstrarea neutralităţii pe cât e cu putinţă sunt garanţii ale păcii aşa cum şi le-au imaginat conducătorii de-a lungul timpului.

 

Scrisoare deschisă adresată Excelenței Sale domnul E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia

Excelența Voastră,

Noi, un grup restrâns din sfera academică românească avem onoarea de a transmite felicitările pentru victoria obținută de către domnul Recep Tayyip Erdogan în realegerea sa la conducerea Republicii Turciei.
Aceasta victorie evocă un „rezultat logic” care oferă „dovada clară” a sprijinului popular pentru politica sa, dar și relațiile prospere din punct de vedere economic, cât și cele de bună vecinătate dintre țara noastră și țara domniei voastre.
În contextul geopolitic actual, apreciem realegerea noului președinte ca fiind de bun augur ce constituie un factor puternic de stabilitate în bazinul extins al Mării Negre.
Totodată, ne exprimăm bucuria și sperăm că și de acum înainte eforturile comune diplomatice se vor concretiza în acțiuni demne, cât și în lupte juste pentru apărarea suveranității, independenței a fiecărui stat, fără amestecul altor interese și influențe suprastatale, de rău augur.
Rezonăm cu valorile culturale într-o anumită proporție, ce pune accent și pe originalitate, diversitate, identitate națională, culturală și spirituală, dorind să aducem un aport comun în implementarea viitoarelor proiecte favorabile dezvoltării națiunilor româno-turce.
Apreciem că în condițiile actuale socio-economice, popoarele noastre pot conviețui în pace și totodată pot depăși toate neajunsurile inerente a actualei etape din evoluția umană.

Cu gratitudine,

P.H. Mag. Gabriela-Ștefania Nuț

P.H. Prof.Daniel Mihai

 

Ziarul Nationalul.ro salută și susține acest demers diplomatic

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here