David Popovici, fascinat de cartea pe care o citește acum: „E extraordinară!“

0
136

David Popovici dă dovadă de o maturitate ieșită din comun pentru un băiat de doar 18 ani. E suficient să-l asculți, de câteva ori, pentru a te convinge de acest lucru. Rămâne de văzut cum se va dezvolta, pe viitor, caracterul acestui sportiv admirabil și dacă va rămâne cu picioarele pe pământ, însă semnele sunt foarte bune! Mai ales că însuși David e conștient de pericolul de a fi luat de valul celebrității.

Popovici

Am rămas la fel, e un proces constant de a rămâne la fel cu tot ce se întâmplă în jurul meu. S-a schimbat perpectiva lumii despre mine, poate fi ușor să te ia valul, de aceea, încerc să rămân umil pentru că acestea sunt niște principii sănătoase. Vreau să fiu cât de simplu se poate pentru că există frumusețe în simplitate. Sunt foarte cunoscut în România, aproape toată lumea mă recunoaște pe stradă. La început, a fost amuzant, apoi a devenit obositor, iar acum sunt în faza de acceptare și adaptare și de a avea grijă de acest privilegiu, care aduce anumite avantaje. Cum ar fi că pot transmite un mesaj, de a avea un altfel de impact“, a spus înotătorul de la CS Dinamo, în cadrul podcastului cu Brett Hawke, potrivit gsp.ro.

În cadrul discuției, David a vorbit și despre cartea pe care o citește acum, după ce l-a descoperit pe autor, văzând citatele sale pe rețelele de socializare.

<<The Practice of Groundedness>>, de Brad Stulberg. Dacă e să rezum în câteva cuvinte despre ce e cartea ar fi că atâta vreme cât rămâi cu picioarele pe pământ poți trăi o viață fericită și împlinită. De asemenea, vorbește de răbdare, vulnerabilitate, performanță de top, despre indivizi care exceleaz[ în diverse domenii. E o carte extraordinară. L-am descoperit pe acest autor cu ajutorul lui Bob Bowman, antrenorul lui Michael Phelps, care posta pe story-urile lui diverse citate și care mi-au plăcut“, a povestit David Popovici.

Pentru campionul român urmează Mondialele de la Fukuoka (Japonia), în perioada 14-30 iulie. Iar David a explicat obiectivele sale, în cadrul acestui eveniment.

Obiectivul e să înot bine, să fac o cursă curată, dacă fac asta e o cursă rapidă, iar timpul e doar un bonus. În plus, trebuie să prind o zi bună, antrenamentul e făcut, e nevoie de niște mese bune, să am grijă de mine, să dorm bine și să fiu sigur că nu mă ajung nervii. E nevoie de cap liber și de o minte limpede“.

Și Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024, îl preocupă pe David: „Aș fi ipocrit să spun că nu e important să ai un obiectiv măreț și specific, ca acela de a deveni campion olimpic. Nu te-ai putea trezi în fiecare zi, la 5 sau 6, să-ți sacrifici viața socială, să mănânci sănătos, dacă n-ai un astfel de scop. Visez să merg la Jocurile Olimpice și să devin campion olimpic de la 10 ani. Îmi place să mâ gândesc și la impactul pe care îl voi avea în afara bazinului, dacă devin campion olimpic. Trebuie să am răbdare, mai e mult timp până atunci, mai am cel puțin trei concursuri importante până acolo. Ce fac e să rămân cu picioarele pe pământ“.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here