Iohannis: Drapelul este cel care îi unește pe românii de pretutindeni, care ne dă forța de a păstra vie conștiința națională

0
98

Klaus Iohannis a afirmat că celebrarea zilei Drapelului constituie și un prilej de comemorare a eroilor care, sub tricolor, s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei și idealurile naționale.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Sărbătorim astăzi, 26 iunie, Ziua Drapelului Național, dedicată acestui important însemn al țării noastre, care, de-a lungul istoriei, ne-a însoțit în momentele de răscruce și a reprezentat simbolul sub faldurile căruia România a devenit un stat modern, independent, național, suveran, unitar și indivizibil. Celebrarea Zilei Drapelului constituie și un prilej de comemorare a eroilor care, sub tricolor, s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei noastre și pentru idealurile naționale”, a transmis președintele României, într-un mesaj cu ocazia zilei Drapelului.

Klaus Iohannis a punctat că „drapelul este cel care îi unește pe românii de pretutindeni, cel care ne dă forța de a păstra vie conștiința națională și de a promova valorile noastre fundamentale” și că imaginea drapelului inspiră sentimentul că „suntem parte a unei națiuni, indiferent unde ne-am afla”.

„Arborarea Drapelului Național alături de cele ale națiunilor cu care țara noastră împărtășește aceleași valori democratice și împreună cu care este membră a NATO și a Uniunii Europene reprezintă o recunoaștere a contribuției României la efortul comun de asigurare a securității și a prosperității comunității europene și euro-atlantice”, a transmis președintele României.

Totodată, Klaus Iohannis a punctat că în această perioadă în care ne confruntăm cu provocări de securitate, drapelul este „simbolul sub culorile căruia trebuie să continuăm modernizarea societății noastre și promovarea identității naționale, pentru a realiza împreună aspirațiile și năzuințele poporului român”.

Ciolacu: Este simbolul națiunii noastre

Premierul României a transmis unu mesaj cu ocazia zilei Drapelului, sărbătorită în fiecare an pe 26 iunie. Ciolacu a subliniat că drapelul României este simbolul națiunii noastre, consțiința noastră ca țară, ca popor și ca istorie.

„Drapelul României este Simbolul națiunii noastre, drapelul României este conștiința noastră, ca țară, ca popor, ca istorie. Sub culorile sale ne afirmăm identitatea noastră.  Sub culorile sale au luptat eroii noștri care ne-au apărat țara și demnitatea. Sub culorile sale s-a înfăptuit Marea Unire. Și tot sub culorile drapelului nostru se cântă imnul național în competițiile sportive internaționale. În fapt, prin aceste trei culori le spunem celorlalți cine suntem noi. Să fim deci mândri cu drapelul nostru, oriunde ne-am afla”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here